Xbox One krijgt met de regelmaat van de klok updates maar wordt op termijn stevig uitgebreid. Vandaag draait de spelconsole op Windows 8, dat wordt op termijn Windows 10. Dat wil zeggen dat het toestel vlot samenwerkt met je Windows 10 pc, tablet of smartphone. Zo kan je praten en tikken met je vrienden op Xbox Live vanaf meerdere toestellen.

Maar de opmerkelijkste nieuwigheid is dat je games binnenkort kan streamen naar eender welk Windows 10-toestel. Dat wil zeggen dat je je Xbox in de woonkamer kan aanzetten, maar kan spelen vanaf je bureau. Bijzonder handig voor momenten waarop het tv-toestel wordt ingepalmd door een huisgenoot. Tegelijk speelt Microsoft handig in op de trend waarbij je alle content op eender welk scherm kan bekijken.

Een andere nieuwigheid is Game DVR. De mogelijkheid om clips van je games op te nemen en te delen bestaat al. Maar vrij uniek is het feit dat je opnames tot dertig seconden teruggaan in de tijd voor je begon op te nemen. Wie op glorieuze wijze zijn tegenstander afknalt in het heetst van de strijd, virtueel weliswaar, of een Ferrari in de kant rijdt en zelf elegant op de baan blijft, kan het moment zo makkelijk herbeleven en delen.

DirectX 12

De nieuwste versie van DirectX, de motor die games en multimedia ondersteunt bij Microsoft, wordt met versie twaalf een stuk sneller, efficiënter en moet betere graphics kunnen genereren. Daarbij wordt het stroomverbruik gehalveerd, wat volgens Microsoft een enorme verbetering is voor mobiele games.

Xbox One krijgt met de regelmaat van de klok updates maar wordt op termijn stevig uitgebreid. Vandaag draait de spelconsole op Windows 8, dat wordt op termijn Windows 10. Dat wil zeggen dat het toestel vlot samenwerkt met je Windows 10 pc, tablet of smartphone. Zo kan je praten en tikken met je vrienden op Xbox Live vanaf meerdere toestellen.Maar de opmerkelijkste nieuwigheid is dat je games binnenkort kan streamen naar eender welk Windows 10-toestel. Dat wil zeggen dat je je Xbox in de woonkamer kan aanzetten, maar kan spelen vanaf je bureau. Bijzonder handig voor momenten waarop het tv-toestel wordt ingepalmd door een huisgenoot. Tegelijk speelt Microsoft handig in op de trend waarbij je alle content op eender welk scherm kan bekijken.Een andere nieuwigheid is Game DVR. De mogelijkheid om clips van je games op te nemen en te delen bestaat al. Maar vrij uniek is het feit dat je opnames tot dertig seconden teruggaan in de tijd voor je begon op te nemen. Wie op glorieuze wijze zijn tegenstander afknalt in het heetst van de strijd, virtueel weliswaar, of een Ferrari in de kant rijdt en zelf elegant op de baan blijft, kan het moment zo makkelijk herbeleven en delen.DirectX 12De nieuwste versie van DirectX, de motor die games en multimedia ondersteunt bij Microsoft, wordt met versie twaalf een stuk sneller, efficiënter en moet betere graphics kunnen genereren. Daarbij wordt het stroomverbruik gehalveerd, wat volgens Microsoft een enorme verbetering is voor mobiele games.