Een Duitse onderzoeker, D. Kiesel, publiceerde in de voorbije dagen op zijn blog dat een aantal Xerox MFP (multifunctionele) systemen bij het scannen cijfers in documenten veranderden. Concreet kunnen bij het scannen van een document met cijfers, zoals een factuur, door een specifiek compressie-algoritme - jbig2 - cijfers worden omgezet in gelijkende cijfers en zo worden opgeslagen. Dat hierdoor legio problemen mogelijk zijn - facturatiebetwistingen, archiefproblemen,... - zal duidelijk zijn, ook al omdat het probleem niet echt nieuw blijkt te zijn.

Xerox bevestigt het onderzoek van Kiesel en heeft in een statement op zijn blog aangegeven dat er twee oplossingen zijn. In het bijzonder wordt aanbevolen de 'scan settings' terug te zetten naar de 'factory default'. Concreet betekent dat de 'Quality/File size' setting in de 'middel' positie plaatsen, in casu 'higher', en een resolutie van 200dpi of hoger selecteren.

Voorts wordt er een patch voorbereid, die over een paar weken beschikbaar moet komen. Zo zal het betrokken compressie-algoritme wel bruikbaar zijn wanneer nodig in specifieke toepassingen. Door het uitschakelen van de jbig2-compressie zijn de resulterende scanbestanden wel groter.

Xerox benadrukt dat het een 'anomalie betreft, die weinig gebruikers heeft getroffen, en dan enkel bij de het gebruik van de scanfunctie en met gewijzigde bestandcompressie-instellingen. Het heeft geen invloed op de standaard print-, kopieer- en klassieke fax-functies.'

De lijst van de betrokken toestellen:

ColorQube® 87XX / 89XX

ColorQube 92XX / 93XX

WorkCentre® 5030/5050

WorkCentre 51XX

WorkCentre 56XX

WorkCentre 57XX

WorkCentre 58XX

WorkCentre 6400

WorkCentre 7220/7225

WorkCentre 75XX

WorkCentre 76XX

WorkCentre 77XX

WorkCentre 78XX

Een Duitse onderzoeker, D. Kiesel, publiceerde in de voorbije dagen op zijn blog dat een aantal Xerox MFP (multifunctionele) systemen bij het scannen cijfers in documenten veranderden. Concreet kunnen bij het scannen van een document met cijfers, zoals een factuur, door een specifiek compressie-algoritme - jbig2 - cijfers worden omgezet in gelijkende cijfers en zo worden opgeslagen. Dat hierdoor legio problemen mogelijk zijn - facturatiebetwistingen, archiefproblemen,... - zal duidelijk zijn, ook al omdat het probleem niet echt nieuw blijkt te zijn. Xerox bevestigt het onderzoek van Kiesel en heeft in een statement op zijn blog aangegeven dat er twee oplossingen zijn. In het bijzonder wordt aanbevolen de 'scan settings' terug te zetten naar de 'factory default'. Concreet betekent dat de 'Quality/File size' setting in de 'middel' positie plaatsen, in casu 'higher', en een resolutie van 200dpi of hoger selecteren. Voorts wordt er een patch voorbereid, die over een paar weken beschikbaar moet komen. Zo zal het betrokken compressie-algoritme wel bruikbaar zijn wanneer nodig in specifieke toepassingen. Door het uitschakelen van de jbig2-compressie zijn de resulterende scanbestanden wel groter. Xerox benadrukt dat het een 'anomalie betreft, die weinig gebruikers heeft getroffen, en dan enkel bij de het gebruik van de scanfunctie en met gewijzigde bestandcompressie-instellingen. Het heeft geen invloed op de standaard print-, kopieer- en klassieke fax-functies.' De lijst van de betrokken toestellen: ColorQube® 87XX / 89XX ColorQube 92XX / 93XX WorkCentre® 5030/5050 WorkCentre 51XX WorkCentre 56XX WorkCentre 57XX WorkCentre 58XX WorkCentre 6400 WorkCentre 7220/7225 WorkCentre 75XX WorkCentre 76XX WorkCentre 77XX WorkCentre 78XX