Nadat de Duitse onderzoeker D. Kriesel had ontdekt dat een aantal Xerox multifunctionele (scan, copy, print)systemen (MFPs) fouten kunnen maken bij het scannen van cijfers in documenten en het eerste advies van Xerox geen volledige oplossing bood, was het wachten op patches om de systemen up te daten. Xerox heeft nu een reeks van die patches klaar en stelt ze ter beschikking op een speciale webpagina http://www.office.xerox.com/scanning-software-patch/nlbe.html . Naast de patches wordt daar ook informatie geboden over scannen in het algemeen, evenals mogelijke scanproblemen en het doel van de patches. Er is tevens een pagina met informatie over de stand van zaken betreffende de beschikbaarheid van de patches.

Kriesel suggereerde dat wellicht ook andere producenten van systemen met een scanfunctie te kampen hebben met dit probleem, als ze de betreffende Jbig2 standaard gebrekkig hebben geïmplementeerd. Het was zo'n implementatie die ervoor zorgde dat te kleine cijfers op moeilijk leesbare documenten foutief in het elektronisch document werden opgenomen, met alle problemen van dien (foute facturen, fouten in archiefstukken etc). Er zijn evenwel nog geen voorbeelden van fouten bij andere producenten gekend.

Nadat de Duitse onderzoeker D. Kriesel had ontdekt dat een aantal Xerox multifunctionele (scan, copy, print)systemen (MFPs) fouten kunnen maken bij het scannen van cijfers in documenten en het eerste advies van Xerox geen volledige oplossing bood, was het wachten op patches om de systemen up te daten. Xerox heeft nu een reeks van die patches klaar en stelt ze ter beschikking op een speciale webpagina http://www.office.xerox.com/scanning-software-patch/nlbe.html . Naast de patches wordt daar ook informatie geboden over scannen in het algemeen, evenals mogelijke scanproblemen en het doel van de patches. Er is tevens een pagina met informatie over de stand van zaken betreffende de beschikbaarheid van de patches. Kriesel suggereerde dat wellicht ook andere producenten van systemen met een scanfunctie te kampen hebben met dit probleem, als ze de betreffende Jbig2 standaard gebrekkig hebben geïmplementeerd. Het was zo'n implementatie die ervoor zorgde dat te kleine cijfers op moeilijk leesbare documenten foutief in het elektronisch document werden opgenomen, met alle problemen van dien (foute facturen, fouten in archiefstukken etc). Er zijn evenwel nog geen voorbeelden van fouten bij andere producenten gekend.