Het zou volgens beide bedrijven gaan om het 'grootste contract voor managed print services ooit in België'.

Het contract loopt over drie jaar (met 2 maal een mogelijke verlenging van een jaar). Voor die eerste drie jaar zou Xerox ongeveer 12 miljoen dollar (9,5 miljoen euro) krijgen. Xerox zal instaan voor de optimalisatie en het beheer van de volledige document-output bij bpost. Realdolmen zal, in onderaanneming, zowel de levering, installatie en de netwerkverbinding van de hardware voor zijn rekening nemen.

Momenteel heeft bpost 7500 tot 8000 randapparaten in huis, veelal printers en multifunctionals van HP, Kyocera Mita, Ricoh, Brother en ook Xerox. Xerox zegt dat te zullen kunnen terugbrengen tot 4000 à 6000 toestellen.

Eerst zal Xerox stapsgewijs en site per site de aanwezige infrastructuur evalueren, vervolgens een proof-of-concept installeren en die na goedkeuring verder uitrollen. In een eerste fase zullen enkel die toestellen worden vervangen die op één of andere manier niet meer voldoen (vb. te duur, verouderd, ...). In de plaats worden dan systemen geleverd zoals Xerox ColorQube of multifunctionele A3-lasersystemen of LED-systemen van Xerox. Ook alle bestaande contracten rond het onderhoud, de levering van verbruiksgoederen en de huur van toestellen van diverse merken die nog operationeel zijn, zullen worden overgenomen door Xerox.

Verder wordt ook de Equitrac-software van Xerox geïmplementeerd. Daarmee kunnen de printkosten, dankzij de kaartlezer, verrekend worden aan de specifieke dienst waartoe de gebruiker behoort. Daarnaast heeft bpost Xerox gevraagd om ook de stroom aan printopdrachten in goede banen te leiden via de Enterprise Print Services Software Suite, waarvan een deel van de software draait bij Xerox. Het bedrijf zegt daarmee de meerderheid van de interventies op de hardware binnen bpost proactief te kunnen uitvoeren.

De ophaling van de 'consumables' (toner) zit voor het leeuwendeel bij bpost zelf. Xerox heeft de verzending van die producten overigens toevertrouwd aan Corpco, een dochteronderneming van bpost.

Het zou volgens beide bedrijven gaan om het 'grootste contract voor managed print services ooit in België'. Het contract loopt over drie jaar (met 2 maal een mogelijke verlenging van een jaar). Voor die eerste drie jaar zou Xerox ongeveer 12 miljoen dollar (9,5 miljoen euro) krijgen. Xerox zal instaan voor de optimalisatie en het beheer van de volledige document-output bij bpost. Realdolmen zal, in onderaanneming, zowel de levering, installatie en de netwerkverbinding van de hardware voor zijn rekening nemen. Momenteel heeft bpost 7500 tot 8000 randapparaten in huis, veelal printers en multifunctionals van HP, Kyocera Mita, Ricoh, Brother en ook Xerox. Xerox zegt dat te zullen kunnen terugbrengen tot 4000 à 6000 toestellen. Eerst zal Xerox stapsgewijs en site per site de aanwezige infrastructuur evalueren, vervolgens een proof-of-concept installeren en die na goedkeuring verder uitrollen. In een eerste fase zullen enkel die toestellen worden vervangen die op één of andere manier niet meer voldoen (vb. te duur, verouderd, ...). In de plaats worden dan systemen geleverd zoals Xerox ColorQube of multifunctionele A3-lasersystemen of LED-systemen van Xerox. Ook alle bestaande contracten rond het onderhoud, de levering van verbruiksgoederen en de huur van toestellen van diverse merken die nog operationeel zijn, zullen worden overgenomen door Xerox. Verder wordt ook de Equitrac-software van Xerox geïmplementeerd. Daarmee kunnen de printkosten, dankzij de kaartlezer, verrekend worden aan de specifieke dienst waartoe de gebruiker behoort. Daarnaast heeft bpost Xerox gevraagd om ook de stroom aan printopdrachten in goede banen te leiden via de Enterprise Print Services Software Suite, waarvan een deel van de software draait bij Xerox. Het bedrijf zegt daarmee de meerderheid van de interventies op de hardware binnen bpost proactief te kunnen uitvoeren. De ophaling van de 'consumables' (toner) zit voor het leeuwendeel bij bpost zelf. Xerox heeft de verzending van die producten overigens toevertrouwd aan Corpco, een dochteronderneming van bpost.