Onder de naam Mi Notebook Air schaamt de Chinese techfabrikant zich niet om zich te spiegelen aan Apple. Het toestel zou bovendien 13 procent dunner en 11 procent kleiner zijn dan de Macbook Air.

De Mi Notebook Air komt er in twee versies, een gewone configuratie in 12,5 inch en een krachtiger model van 13,3 inch. Die laatste beschikt over een Core i5 processor met 8 GB RAM, 256 GB SSD (met ruimte voor een extra SSD) en een Nvidia GeForce 940 MX en dat voor 4.999 CNY (682 euro).

Xiaomi Mi Notebook Air, .
Xiaomi Mi Notebook Air © .

De 12,5 inch versie beschikt over een Intel Core M3, 4GB RAM, 128 GB SSD en een geïntegreerde grafische chip. Hier ligt het prijskaartje op 3599 CNY (491 euro).

Beide toestellen draaien op Windows wegen 1,28 kilo, zitten in een metalen behuizing en beschikken over usb type-C om op te laden en twee gewone usb-poorten.

Slechte timing?

Dat Xiaomi naar de pc-markt trekt is niet zo verwonderlijk. Al vragen we ons wel af of het het een slimme zet is. De markt voor laptops zit al jaren in het slop sinds de opkomst van smartphones en tablets. Anderzijds mikt het bedrijf wel op een strak design met degelijke specs, een combinatie die je doorgaans pas bij de duurdere toestellen, zoals de Macbook Air, kan terugvinden.

Xiaomi Mi Notebook Air, .
Xiaomi Mi Notebook Air © .

Of we de Mi Notebook Air ooit in Europa kunnen kopen is momenteel onduidelijk. De twee modellen zijn vanaf 2 augustus te koop in China. Maar Xiaomi heeft nog niet laten weten of het ook laptops buiten de eigen landsgrenzen wil aanbieden.

Onder de naam Mi Notebook Air schaamt de Chinese techfabrikant zich niet om zich te spiegelen aan Apple. Het toestel zou bovendien 13 procent dunner en 11 procent kleiner zijn dan de Macbook Air.De Mi Notebook Air komt er in twee versies, een gewone configuratie in 12,5 inch en een krachtiger model van 13,3 inch. Die laatste beschikt over een Core i5 processor met 8 GB RAM, 256 GB SSD (met ruimte voor een extra SSD) en een Nvidia GeForce 940 MX en dat voor 4.999 CNY (682 euro).De 12,5 inch versie beschikt over een Intel Core M3, 4GB RAM, 128 GB SSD en een geïntegreerde grafische chip. Hier ligt het prijskaartje op 3599 CNY (491 euro).Beide toestellen draaien op Windows wegen 1,28 kilo, zitten in een metalen behuizing en beschikken over usb type-C om op te laden en twee gewone usb-poorten.Slechte timing?Dat Xiaomi naar de pc-markt trekt is niet zo verwonderlijk. Al vragen we ons wel af of het het een slimme zet is. De markt voor laptops zit al jaren in het slop sinds de opkomst van smartphones en tablets. Anderzijds mikt het bedrijf wel op een strak design met degelijke specs, een combinatie die je doorgaans pas bij de duurdere toestellen, zoals de Macbook Air, kan terugvinden.Of we de Mi Notebook Air ooit in Europa kunnen kopen is momenteel onduidelijk. De twee modellen zijn vanaf 2 augustus te koop in China. Maar Xiaomi heeft nog niet laten weten of het ook laptops buiten de eigen landsgrenzen wil aanbieden.