Het filmpje met de opvouwbare tablet werd gepost op Weibo en toont Lin Bin, mede-oprichter en CEO van de Chinese telefoonfabrikant, die een prototype van het toestel gebruikt. Het lijkt erop dat het om een klassieke tablet gaat, waarvan het scherm in drieën kan worden gedeeld. De twee zijkanten vouwen daarbij naar achter om een typisch smartphoneformaat te krijgen. Daarbij past de software zich ook aan de nieuwe schermgrootte aan.

Het 'opvouwbare scherm' is de nieuwste technologische ontwikkeling waarmee smartphonebouwers een verschil hopen te maken. Onder meer Samsung en het Chinese Royole werken aan opvouwbare telefoons, en ook Lenovo en Huawei zouden plannen hebben in die richting. Xiaomi's teaser toont alvast een van de meer praktische uitvoeringen van de techniek, maar geeft voorlopig weinig details.

Het filmpje met de opvouwbare tablet werd gepost op Weibo en toont Lin Bin, mede-oprichter en CEO van de Chinese telefoonfabrikant, die een prototype van het toestel gebruikt. Het lijkt erop dat het om een klassieke tablet gaat, waarvan het scherm in drieën kan worden gedeeld. De twee zijkanten vouwen daarbij naar achter om een typisch smartphoneformaat te krijgen. Daarbij past de software zich ook aan de nieuwe schermgrootte aan.Het 'opvouwbare scherm' is de nieuwste technologische ontwikkeling waarmee smartphonebouwers een verschil hopen te maken. Onder meer Samsung en het Chinese Royole werken aan opvouwbare telefoons, en ook Lenovo en Huawei zouden plannen hebben in die richting. Xiaomi's teaser toont alvast een van de meer praktische uitvoeringen van de techniek, maar geeft voorlopig weinig details.