XIOS Hogeschool gaat haar campus in Diepenbeek vanaf volgend academiejaar uitdrukkelijk profileren als een Technologiecampus.

Om dit te realiseren, zal het huidige departement Industriële Wetenschappen en Technologie op gesplitst worden in twee departementen. De campus in Hasselt zal verder geprofileerd worden als campus voor maatschappelijk, pedagogisch en economisch georiënteerde opleidingen.

De nieuwe departementen zullen TIW (Toegepaste Ingenieurswetenschappen) en N-Tech (N(nieuw en next generation)-Technologie) heten. Het departement TIW zal academische bachelors en masters in Industriële Wetenschappen afleveren. De N-Tech-afdeling omvat alle technologische opleidingen, inclusief de bachelor Toegepaste Informatica.

Met de vernieuwing van de interne structuur wil de hogeschool zich naar eigen zeggen voorbereiden op de toekomstige situatie van het hoger onderwijs in Vlaanderen en meer bepaald op de mogelijke integratie van de geacademiseerde opleidingen (op niveau van hogeschool) in de universiteiten. De herschikking is anderzijds ook bedoeld om de samenwerking intern en extern te bevorderen.

Bron: Belga

XIOS Hogeschool gaat haar campus in Diepenbeek vanaf volgend academiejaar uitdrukkelijk profileren als een Technologiecampus. Om dit te realiseren, zal het huidige departement Industriële Wetenschappen en Technologie op gesplitst worden in twee departementen. De campus in Hasselt zal verder geprofileerd worden als campus voor maatschappelijk, pedagogisch en economisch georiënteerde opleidingen. De nieuwe departementen zullen TIW (Toegepaste Ingenieurswetenschappen) en N-Tech (N(nieuw en next generation)-Technologie) heten. Het departement TIW zal academische bachelors en masters in Industriële Wetenschappen afleveren. De N-Tech-afdeling omvat alle technologische opleidingen, inclusief de bachelor Toegepaste Informatica. Met de vernieuwing van de interne structuur wil de hogeschool zich naar eigen zeggen voorbereiden op de toekomstige situatie van het hoger onderwijs in Vlaanderen en meer bepaald op de mogelijke integratie van de geacademiseerde opleidingen (op niveau van hogeschool) in de universiteiten. De herschikking is anderzijds ook bedoeld om de samenwerking intern en extern te bevorderen. Bron: Belga