Vorig jaar stond de groei van het Antwerpse ict-dienstenbedrijf Xylos, onderdeel van de AXE-groep van Christian Leysen, op een relatief laag pitje. Maar nu schrijft de firma weer een omzetstijging boven de 10 procent.

In totaal kwam er het voorbije boekjaar 11 procent omzet bij, waardoor Xylos afklokt op 18,7 miljoen euro. Xylos verkoopt enerzijds ict-diensten (waaronder ook opleidingen) en anderzijds hardware en software. Vooral de diensten deden het goed dankzij de sterke prestaties van de 'training & productiviteitsoplossingen'-poot: ict-diensten groeiden met 12 procent. Xylos kreeg er het voorbije jaar onder meer klanten als Jan De Nul, DEME en L'Oréal bij. Het bedrijf werkt momenteel aan een nieuw driejarenplan met 'ambitieuze' groeidoelstellingen.

Het voorbije jaar naam Xylos een meerderheidsbelang in de Belgische crm-specialist Smart@xs. Ook richtte het samen met het Belgische SecurLink een bedrijfje, Inia genaamd, op dat zich zal specialiseren in unified Communications. Voorts investeerde Xylos in de vernieuwing van zijn kantoren, in opleidingen voor de medewerkers en in rekrutering.

Er werken nu ruim 150 mensen bij Xylos. Het bedrijf wil verder rekruteren en neemt daarbij een formule over die onder meer het Belgische Inno.com al succesvol heeft ingevoerd: het opstarten van een eigen 'master program'. Xylos biedt zo een "praktijkgericht opleidingstraject" aan voor eigen mensen en voor ict-werknemers van klanten. Bij Inno.com, waar de opleiding op poten is gezet in samenwerking met de academische wereld, mocht alvast blijken dat een dergelijk initiatief een sterke aantrekkingskracht uitoefent op sollicitanten.

Vorig jaar stond de groei van het Antwerpse ict-dienstenbedrijf Xylos, onderdeel van de AXE-groep van Christian Leysen, op een relatief laag pitje. Maar nu schrijft de firma weer een omzetstijging boven de 10 procent. In totaal kwam er het voorbije boekjaar 11 procent omzet bij, waardoor Xylos afklokt op 18,7 miljoen euro. Xylos verkoopt enerzijds ict-diensten (waaronder ook opleidingen) en anderzijds hardware en software. Vooral de diensten deden het goed dankzij de sterke prestaties van de 'training & productiviteitsoplossingen'-poot: ict-diensten groeiden met 12 procent. Xylos kreeg er het voorbije jaar onder meer klanten als Jan De Nul, DEME en L'Oréal bij. Het bedrijf werkt momenteel aan een nieuw driejarenplan met 'ambitieuze' groeidoelstellingen. Het voorbije jaar naam Xylos een meerderheidsbelang in de Belgische crm-specialist Smart@xs. Ook richtte het samen met het Belgische SecurLink een bedrijfje, Inia genaamd, op dat zich zal specialiseren in unified Communications. Voorts investeerde Xylos in de vernieuwing van zijn kantoren, in opleidingen voor de medewerkers en in rekrutering. Er werken nu ruim 150 mensen bij Xylos. Het bedrijf wil verder rekruteren en neemt daarbij een formule over die onder meer het Belgische Inno.com al succesvol heeft ingevoerd: het opstarten van een eigen 'master program'. Xylos biedt zo een "praktijkgericht opleidingstraject" aan voor eigen mensen en voor ict-werknemers van klanten. Bij Inno.com, waar de opleiding op poten is gezet in samenwerking met de academische wereld, mocht alvast blijken dat een dergelijk initiatief een sterke aantrekkingskracht uitoefent op sollicitanten.