Ict-dienstenleverancier en opleidingsspecialist Xylos heeft de nieuwe opdracht van de Stad Gent binnengehaald voor het leveren van ict-opleidingen.

De aanbesteding is goed voor 600.000 euro, gespreid over 3 jaar. Xylos haalde het van 8 andere kandidaten. "Vooral in de mondelinge toelichting van hun aanbod maakten ze de meeste indruk", vertelt Geert Van Lierde van de dienst Vorming bij de Stad Gent. "En aangezien ze ook het derde goedkoopste aanbod hadden, was de prijs voor ons ook niet onoverkomelijk."

De opdracht behelst 1000 opleidingsdagen of voor de goede verstaander: gedurende 3 jaar bijna een opleiding per dag. In het bijzonder gaat het vooral over Microsoft Office-opleidingen, voor beginners tot gevorderden. Daarnaast rekent de Stad Gent nog op een aantal 'opleidingen op maat' rond specifieke systemen. "Wij hebben 4800 personeelsleden waarvoor we een continu opleidingsaanbod ter beschikking hebben", aldus nog Van Lierde. "De Stad Gent beschouwt dat al zeker 10 jaar als een belangrijke prioriteit."

Xylos is al jaren een vaste waarde bij de Stad Gent. In 2002 werd het bedrijf geselecteerd voor een open opdracht voor 600 tot 1200 ict-opleidingen, goed voor zo'n 400.000 euro. In 2005 verlengde de stad die deal nogmaals met een opdracht ter waarde van 240.000 euro. "Uiteraard telkens na uitgebreide selectieprocedures", benadrukt Van Lierde nog.

Ict-dienstenleverancier en opleidingsspecialist Xylos heeft de nieuwe opdracht van de Stad Gent binnengehaald voor het leveren van ict-opleidingen. De aanbesteding is goed voor 600.000 euro, gespreid over 3 jaar. Xylos haalde het van 8 andere kandidaten. "Vooral in de mondelinge toelichting van hun aanbod maakten ze de meeste indruk", vertelt Geert Van Lierde van de dienst Vorming bij de Stad Gent. "En aangezien ze ook het derde goedkoopste aanbod hadden, was de prijs voor ons ook niet onoverkomelijk." De opdracht behelst 1000 opleidingsdagen of voor de goede verstaander: gedurende 3 jaar bijna een opleiding per dag. In het bijzonder gaat het vooral over Microsoft Office-opleidingen, voor beginners tot gevorderden. Daarnaast rekent de Stad Gent nog op een aantal 'opleidingen op maat' rond specifieke systemen. "Wij hebben 4800 personeelsleden waarvoor we een continu opleidingsaanbod ter beschikking hebben", aldus nog Van Lierde. "De Stad Gent beschouwt dat al zeker 10 jaar als een belangrijke prioriteit." Xylos is al jaren een vaste waarde bij de Stad Gent. In 2002 werd het bedrijf geselecteerd voor een open opdracht voor 600 tot 1200 ict-opleidingen, goed voor zo'n 400.000 euro. In 2005 verlengde de stad die deal nogmaals met een opdracht ter waarde van 240.000 euro. "Uiteraard telkens na uitgebreide selectieprocedures", benadrukt Van Lierde nog.