De Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort (KYCN) zegt verbaasd te zijn dat de "correcte overeenkomst tussen KYCN en Belgacom" in de pers is verschenen.

De Morgen schreef namelijk dat het telecombedrijf de voorbije jaren enkele opmerkelijke sponsordeals gesloten heeft. De club, waar de zeilboot van Belgacom-baas Didier Bellens ligt, krijgt zo 100.000 euro gespreid over vijf jaar.

De Morgen kondigde dinsdag aan dat het parket van Bergen en vooronderzoek geopend naar enkele dubieuze sponsoractiviteiten van Belgacom. Het gaat om het tennistornooi Ethias Trophy, de voetbalclub Bergen, het Festival International du Film d'amour en Bergen 2015 Culturele Hoofdstad van Europa.

Daarnaast werd ook de overeenkomst met de KYCN in het artikel vermeld als een "opmerkelijke sponsordeal". Bij de KYCN werd vernomen dat het geld voor de jeugdzeilschool bestemd is, die de naam Belgacom Sailing Academy draagt in ruil voor de financiële steun.

"We zijn verbaasd dat dergelijke zaken, een correcte overeenkomst dus, in de kranten komen", luidde het. De club meldt dat "met dit mecenaat Belgacom de traditie voortzet van haar jarenlange ondersteuning van de zeilsport".

De raad van bestuur van de club bevestigt voorts dat Bellens lid is van de vereniging, "en dus het éénmalig inkomgeld en het jaarlijkse lid- en liggeld heeft betaald".

Bron: Belga

De Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort (KYCN) zegt verbaasd te zijn dat de "correcte overeenkomst tussen KYCN en Belgacom" in de pers is verschenen. De Morgen schreef namelijk dat het telecombedrijf de voorbije jaren enkele opmerkelijke sponsordeals gesloten heeft. De club, waar de zeilboot van Belgacom-baas Didier Bellens ligt, krijgt zo 100.000 euro gespreid over vijf jaar. De Morgen kondigde dinsdag aan dat het parket van Bergen en vooronderzoek geopend naar enkele dubieuze sponsoractiviteiten van Belgacom. Het gaat om het tennistornooi Ethias Trophy, de voetbalclub Bergen, het Festival International du Film d'amour en Bergen 2015 Culturele Hoofdstad van Europa. Daarnaast werd ook de overeenkomst met de KYCN in het artikel vermeld als een "opmerkelijke sponsordeal". Bij de KYCN werd vernomen dat het geld voor de jeugdzeilschool bestemd is, die de naam Belgacom Sailing Academy draagt in ruil voor de financiële steun. "We zijn verbaasd dat dergelijke zaken, een correcte overeenkomst dus, in de kranten komen", luidde het. De club meldt dat "met dit mecenaat Belgacom de traditie voortzet van haar jarenlange ondersteuning van de zeilsport". De raad van bestuur van de club bevestigt voorts dat Bellens lid is van de vereniging, "en dus het éénmalig inkomgeld en het jaarlijkse lid- en liggeld heeft betaald". Bron: Belga