Yahoo gaat de dataverbindingen binnen zijn datacenters voortaan versleutelen. Dat moet het bedrijf wapenen tegen NSA-spionage. Eind oktober raakte bekend dat de Amerikaanse veiligheidsdienst zonder medeweten van Yahoo en Google dataverkeer aftapt van binnen het datacenter. Dat was niet naar de zin van de twee internetgiganten.

In een blogpost laat ceo Marissa Mayer weten dat de verbindingen voortaan wel zullen geëncrypteerd worden. Mayer herhaalt dat de NSA nooit toegang heeft gegeven tot de eigen datacenters. Ook Google liet recent weten dat het zijn interne datastromen beter gaat beveiligen.

Internetbedrijven zoals Yahoo en Google staan de laatste maanden met de billen bloot. Eerst en vooral raakte dankzij klokkenluider Edward Snowden bekend dat de NSA gegevens krijgt van Google, Yahoo, Microsoft, Apple en anderen. Nadien kwam daar nog eens bovenop dat de NSA achter de rug van enkele internetspelers data verzamelt in het datacenter. Een genante vertoning voor bedrijven die beweren de veiligheid van hun gebruikers voorop te stellen.

Yahoo gaat de dataverbindingen binnen zijn datacenters voortaan versleutelen. Dat moet het bedrijf wapenen tegen NSA-spionage. Eind oktober raakte bekend dat de Amerikaanse veiligheidsdienst zonder medeweten van Yahoo en Google dataverkeer aftapt van binnen het datacenter. Dat was niet naar de zin van de twee internetgiganten. In een blogpost laat ceo Marissa Mayer weten dat de verbindingen voortaan wel zullen geëncrypteerd worden. Mayer herhaalt dat de NSA nooit toegang heeft gegeven tot de eigen datacenters. Ook Google liet recent weten dat het zijn interne datastromen beter gaat beveiligen. Internetbedrijven zoals Yahoo en Google staan de laatste maanden met de billen bloot. Eerst en vooral raakte dankzij klokkenluider Edward Snowden bekend dat de NSA gegevens krijgt van Google, Yahoo, Microsoft, Apple en anderen. Nadien kwam daar nog eens bovenop dat de NSA achter de rug van enkele internetspelers data verzamelt in het datacenter. Een genante vertoning voor bedrijven die beweren de veiligheid van hun gebruikers voorop te stellen.