De Yahoo Messenger app stopt op 17 juli, dat heeft Oath, het mediadepartement van telecomreus Verizon, bekendgemaakt. Oath is sinds enkele jaren eigenaar van Yahoo. "Terwijl het communicatielandschap blijft veranderen, willen wij ons toelegen op het bouwen en introduceren van nieuwe, spannende communicatietools die de noden van de klant beter beantwoorden", aldus een mededeling op de Yahoo website.

Het einde van Yahoo Messenger komt niet als een grote verrassing. De instantmessagingdienst werd in 1998 gelanceerd en was toen, net als stalmaatje AOL Instant Messenger, een pionier op gebied van internetcommunicatie. Het werd echter snel overklast door de concurrentie. Die AOL Instant Messenger werd overigens vorig jaar al door Oath stilgelegd.

Mensen die nog nostalgische berichtjes in hun Yahoo Messenger hebben staan, kunnen hun chatgeschiedenis downloaden. Ze hebben daar nog ongeveer een half jaar voor. De Yahoo ID, die gebruikt werd voor de chatdienst, blijft nog wel werken voor andere diensten van Yahoo.

De Yahoo Messenger app stopt op 17 juli, dat heeft Oath, het mediadepartement van telecomreus Verizon, bekendgemaakt. Oath is sinds enkele jaren eigenaar van Yahoo. "Terwijl het communicatielandschap blijft veranderen, willen wij ons toelegen op het bouwen en introduceren van nieuwe, spannende communicatietools die de noden van de klant beter beantwoorden", aldus een mededeling op de Yahoo website.Het einde van Yahoo Messenger komt niet als een grote verrassing. De instantmessagingdienst werd in 1998 gelanceerd en was toen, net als stalmaatje AOL Instant Messenger, een pionier op gebied van internetcommunicatie. Het werd echter snel overklast door de concurrentie. Die AOL Instant Messenger werd overigens vorig jaar al door Oath stilgelegd. Mensen die nog nostalgische berichtjes in hun Yahoo Messenger hebben staan, kunnen hun chatgeschiedenis downloaden. Ze hebben daar nog ongeveer een half jaar voor. De Yahoo ID, die gebruikt werd voor de chatdienst, blijft nog wel werken voor andere diensten van Yahoo.