De cyberaanval uit 2013, die volgens Yahoo "wellicht verschillend is" van de aanval uit 2014 die eerder dit jaar bekend werd, leverde de hackers gevoelige informatie op, zoals de "veiligheidsvragen" die gebruikers beantwoorden.

Yahoo heeft zijn gebruikers opgeroepen om hun paswoorden en hun niet-gecodeerde veiligheidsvragen te wijzigen. De oude vragen worden hoe dan ook door het bedrijf zelf afgevoerd.

Het bedrijf meldt dat namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata ook buitgemaakt kunnen zijn door de hackers, maar bank- of creditcardgegevens zijn volgens de mededeling van Yahoo niet gestolen.

Het bedrijf, dat overgekocht wordt door telecomreus Verizon, kondigt ook aan dat het met het gerecht samenwerkt.

Nadat de cyberaanval uit 2014 bekend werd, meldt de BBC, wees Yahoo met een beschuldigende vinger naar "een door een staat gesponsorde dader", maar dit keer wordt geen aanduidiging gegeven of men weet of vermoedt wie achter de hacking zit.

Check hier of uw e-mailadres en wachtwoord veilig zijn van recente hacks.

(RR)

De cyberaanval uit 2013, die volgens Yahoo "wellicht verschillend is" van de aanval uit 2014 die eerder dit jaar bekend werd, leverde de hackers gevoelige informatie op, zoals de "veiligheidsvragen" die gebruikers beantwoorden. Yahoo heeft zijn gebruikers opgeroepen om hun paswoorden en hun niet-gecodeerde veiligheidsvragen te wijzigen. De oude vragen worden hoe dan ook door het bedrijf zelf afgevoerd.Het bedrijf meldt dat namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata ook buitgemaakt kunnen zijn door de hackers, maar bank- of creditcardgegevens zijn volgens de mededeling van Yahoo niet gestolen.Het bedrijf, dat overgekocht wordt door telecomreus Verizon, kondigt ook aan dat het met het gerecht samenwerkt.Nadat de cyberaanval uit 2014 bekend werd, meldt de BBC, wees Yahoo met een beschuldigende vinger naar "een door een staat gesponsorde dader", maar dit keer wordt geen aanduidiging gegeven of men weet of vermoedt wie achter de hacking zit. Check hier of uw e-mailadres en wachtwoord veilig zijn van recente hacks.(RR)