Yahoo worstelt al jarenlang met de prestaties van zijn ooit toonaangevende internetdiensten. Het concern wil zijn aanbod nu flink inkrimpen, om zich te richten op bewezen groeimogelijkheden. Niet-strategische activa worden van de hand gedaan. Daarbij gaat het onder meer om patenten en vastgoed, die samen 1 tot 3 miljard dollar moeten opleveren.

Yahoo blijft ook werken aan de scheiding van zijn internetactiviteiten en zijn belang in het Chinese internetbedrijf Alibaba. Zoals eind vorig jaar werd gemeld is een opsplitsing van het concern een van de opties. De eigen internetactiviteiten van Yahoo zouden in dat geval worden ondergebracht in een nieuwe onderneming met een eigen beursnotering.

Yahoo was met zijn zoekmachine en gratis e-maildienst ooit een van de pioniers van het internet, maar is de laatste jaren links en rechts ingehaald door jongere spelers als Google en Facebook. Tot dusver is het ook de in 2012 aangetreden CEO Marissa Mayer, zelf afkomstig van Google, niet gelukt het tij te keren. Het nieuwe plan moet ervoor zorgen dat er in 2017 en 2018 weer sprake is van een bescheiden, aantrekkende groei.

In het vierde kwartaal van vorig jaar boekte Yahoo door afschrijvingen een nettoverlies van 4,4 miljard dollar. De omzet groeide slechts met 1,6 procent tot 1,27 miljard dollar.

(Belga/WK)

Yahoo worstelt al jarenlang met de prestaties van zijn ooit toonaangevende internetdiensten. Het concern wil zijn aanbod nu flink inkrimpen, om zich te richten op bewezen groeimogelijkheden. Niet-strategische activa worden van de hand gedaan. Daarbij gaat het onder meer om patenten en vastgoed, die samen 1 tot 3 miljard dollar moeten opleveren. Yahoo blijft ook werken aan de scheiding van zijn internetactiviteiten en zijn belang in het Chinese internetbedrijf Alibaba. Zoals eind vorig jaar werd gemeld is een opsplitsing van het concern een van de opties. De eigen internetactiviteiten van Yahoo zouden in dat geval worden ondergebracht in een nieuwe onderneming met een eigen beursnotering. Yahoo was met zijn zoekmachine en gratis e-maildienst ooit een van de pioniers van het internet, maar is de laatste jaren links en rechts ingehaald door jongere spelers als Google en Facebook. Tot dusver is het ook de in 2012 aangetreden CEO Marissa Mayer, zelf afkomstig van Google, niet gelukt het tij te keren. Het nieuwe plan moet ervoor zorgen dat er in 2017 en 2018 weer sprake is van een bescheiden, aantrekkende groei. In het vierde kwartaal van vorig jaar boekte Yahoo door afschrijvingen een nettoverlies van 4,4 miljard dollar. De omzet groeide slechts met 1,6 procent tot 1,27 miljard dollar.(Belga/WK)