Dat meldt Yahoo zelf.

Het bedrijf zelf denkt dat de hackers steun hebben gekregen van een staat. De hackers konden persoonlijke informatie zoals geboortedata, e-mailadressen, telefoonnummers en wachtwoorden bemachtigen.

"De onderzoekers hebben geen bewijs gevonden dat de aan een staat verbonden actoren momenteel toegang hebben tot het Yahoo-netwerk". Het bedrijf zegt samen met de Amerikaanse autoriteiten de cyberinval te onderzoeken. Alle gegevens zouden versleuteld zijn, dus er zijn geen onbeveiligde wachtwoorden of bankgegevens gestolen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Yahoo te maken heeft met een grootschalige hack. In 2012 was dat ook al het geval, toen werden er 453.000 gebruikersnamen en wachtwoorden gestolen die niet versleuteld waren. Sindsdien gebruikt het internetbedrijf encryptie om de gegevens te beschermen.

Gebruikers wordt geadviseerd om het wachtwoord en de veiligheidsvraag te veranderen, om zeker te zijn dat er geen misbruik van het account gemaakt kan worden.

Check hier of u nog veilig bent

Om zeker te zijn dat uw inloggegevens nergens buitgemaakt zijn bij een grootschalige hack kunt u de website haveibeenpwned.com raadplegen. De site voegt regelmatig de gegevens van nieuwe lekken toe. Daarom is het verstandig om hem zo nu en dan te bezoeken om te weten of u nog veilig bent.

Dat meldt Yahoo zelf.Het bedrijf zelf denkt dat de hackers steun hebben gekregen van een staat. De hackers konden persoonlijke informatie zoals geboortedata, e-mailadressen, telefoonnummers en wachtwoorden bemachtigen."De onderzoekers hebben geen bewijs gevonden dat de aan een staat verbonden actoren momenteel toegang hebben tot het Yahoo-netwerk". Het bedrijf zegt samen met de Amerikaanse autoriteiten de cyberinval te onderzoeken. Alle gegevens zouden versleuteld zijn, dus er zijn geen onbeveiligde wachtwoorden of bankgegevens gestolen.Niet de eerste keerHet is niet de eerste keer dat Yahoo te maken heeft met een grootschalige hack. In 2012 was dat ook al het geval, toen werden er 453.000 gebruikersnamen en wachtwoorden gestolen die niet versleuteld waren. Sindsdien gebruikt het internetbedrijf encryptie om de gegevens te beschermen. Gebruikers wordt geadviseerd om het wachtwoord en de veiligheidsvraag te veranderen, om zeker te zijn dat er geen misbruik van het account gemaakt kan worden.Check hier of u nog veilig bentOm zeker te zijn dat uw inloggegevens nergens buitgemaakt zijn bij een grootschalige hack kunt u de website haveibeenpwned.com raadplegen. De site voegt regelmatig de gegevens van nieuwe lekken toe. Daarom is het verstandig om hem zo nu en dan te bezoeken om te weten of u nog veilig bent.