Onze internetprivacy is voor internetgigant Yahoo! niet meer dan 40 euro waard. Dat blijkt uit een document dat gadgetsite Gizmodo kon inkijken. Voor 40 euro (of 60 dollar) kunnen de autoriteiten al je persoonsgegevens op de kop tikken.

Op zich is het misschien niet eens zo slecht dat Yahoo! samenwerkt met de politie om criminelen te vatten. Maar dat onze internetgegevens gewoon te koop worden aangeboden, is voor velen een lange brug te ver.

Voor 15 euro speelt Yahoo! enkel je profielinformatie door aan de Amerikaanse autoriteiten. Voor 30 euro doet het bedrijf er de inhoud van je persoonlijke mails bij, en [voor 40 euro] krijgt de politie werkelijk al je online gegevens in de schoot geworpen.

Eén en ander is perfect mogelijk omdat de sporen die je al surfend nalaat, zeer gemakkelijk op te vragen zijn, en nooit gewist worden.

Onze internetprivacy is voor internetgigant Yahoo! niet meer dan 40 euro waard. Dat blijkt uit een document dat gadgetsite Gizmodo kon inkijken. Voor 40 euro (of 60 dollar) kunnen de autoriteiten al je persoonsgegevens op de kop tikken. Op zich is het misschien niet eens zo slecht dat Yahoo! samenwerkt met de politie om criminelen te vatten. Maar dat onze internetgegevens gewoon te koop worden aangeboden, is voor velen een lange brug te ver. Voor 15 euro speelt Yahoo! enkel je profielinformatie door aan de Amerikaanse autoriteiten. Voor 30 euro doet het bedrijf er de inhoud van je persoonlijke mails bij, en [voor 40 euro] krijgt de politie werkelijk al je online gegevens in de schoot geworpen. Eén en ander is perfect mogelijk omdat de sporen die je al surfend nalaat, zeer gemakkelijk op te vragen zijn, en nooit gewist worden.