Internetbedrijf Yahoo heeft een nieuw "absurd" overnamebod van Microsoft afgewezen. Dat werd op poten gezet door zakenman en minderheidsaandeelhouder Carl Icahn.

Icahn stelde voor de voltallige directie, die vijandig staat tegenover een overname, te vernieuwen. "Deze bizarre en opportunistische alliantie tussen Microsoft en Carl Icahn is absoluut niet in het belang van de aandeelhouders van Yahoo", stelde de voorzitter van de raad van bestuur, Roy Bostock, dit weekend in een mededeling.

Microsoft en Icahn hadden het bedrijf uit Californië vrijdag een grootschalige herstructurering en de verkoop van de activiteiten van de zoekmachine voorgesteld. Het aanbod was volgens Yahoo "te nemen of te laten".

"Dit soort onvoorspelbaar gedrag is precies wat we van Microsoft verwachten, maar we zullen ons niet laten duperen door een transactie die niet in het belang van onze aandeelhouders is", aldus nog Bostock.

Bron: Belga

Internetbedrijf Yahoo heeft een nieuw "absurd" overnamebod van Microsoft afgewezen. Dat werd op poten gezet door zakenman en minderheidsaandeelhouder Carl Icahn. Icahn stelde voor de voltallige directie, die vijandig staat tegenover een overname, te vernieuwen. "Deze bizarre en opportunistische alliantie tussen Microsoft en Carl Icahn is absoluut niet in het belang van de aandeelhouders van Yahoo", stelde de voorzitter van de raad van bestuur, Roy Bostock, dit weekend in een mededeling. Microsoft en Icahn hadden het bedrijf uit Californië vrijdag een grootschalige herstructurering en de verkoop van de activiteiten van de zoekmachine voorgesteld. Het aanbod was volgens Yahoo "te nemen of te laten". "Dit soort onvoorspelbaar gedrag is precies wat we van Microsoft verwachten, maar we zullen ons niet laten duperen door een transactie die niet in het belang van onze aandeelhouders is", aldus nog Bostock. Bron: Belga