Het Amerikaanse internetconcern Yahoo is gedagvaard voor de correctionele rechtbank van Dendermonde omdat het weigerde mee te werken met het Belgische gerecht.

Yahoo werd gedagvaard op basis van de schending van de medewerkingsplicht met Belgische justitie. Het openbaar ministerie vorderde de medewerking van het internetbedrijf in het kader van een 'cybercrime'-onderzoek. Yahoo gaf daaraan niet het gewenste gevolg, zegt parketwoordvoerder Jan Kerkhofs.

De procureur des Konings stelde daarom vervolging in op basis van artikel 46bis van het wetboek van Strafvordering, dat stelt dat het gerecht de gegevens kan opvorderen. "Weigering de gegevens mee te delen, wordt gestraft met een geldboete van 26 euro tot 10.000 euro." Volgens het parket is het de eerste maal dat in België op die gronden wordt vervolgd. De zaak wordt vandaag behandeld voor de dertiende kamer van de correctionele rechtbank van Dendermonde.

Bron: Belga

Het Amerikaanse internetconcern Yahoo is gedagvaard voor de correctionele rechtbank van Dendermonde omdat het weigerde mee te werken met het Belgische gerecht. Yahoo werd gedagvaard op basis van de schending van de medewerkingsplicht met Belgische justitie. Het openbaar ministerie vorderde de medewerking van het internetbedrijf in het kader van een 'cybercrime'-onderzoek. Yahoo gaf daaraan niet het gewenste gevolg, zegt parketwoordvoerder Jan Kerkhofs. De procureur des Konings stelde daarom vervolging in op basis van artikel 46bis van het wetboek van Strafvordering, dat stelt dat het gerecht de gegevens kan opvorderen. "Weigering de gegevens mee te delen, wordt gestraft met een geldboete van 26 euro tot 10.000 euro." Volgens het parket is het de eerste maal dat in België op die gronden wordt vervolgd. De zaak wordt vandaag behandeld voor de dertiende kamer van de correctionele rechtbank van Dendermonde. Bron: Belga