Yahoo bevestigt dat het de microblogsite Tumblr koopt voor 1,1 miljard dollar. Tumblr blijft onafhankelijk verder bestaan. 'We beloven dat we Tumblr niet zullen verpesten' zegt Yahoo in de officiële mededeling over de koop.

Stichter David Karp, 26 en CEO blijft aan het roer van Tumblr. Voor Marissa Mayer CEO van Yahoo gaat het om de grootste aankoop tot nu toe.

Hipper en jonger imago

Yahoo koopt Tumblr omdat het zichzelf een hipper en jongere imago wil aanmeten en omdat het naast Facebook en Google een belangrijker marktaandeel wil verwerven van de social media advertentiemarkt die 18 miljard dollar waard is.

Tumblr maakt het mogelijk om blogs te publiceren op het internet en voor smartphones. Via Tumblr kan je teksten, foto's, video's en andere bestanden delen via social media. De site telt meer dan 108 miljoen blogs en was afgelopen maand goed voor 13 miljard pageviews.

Geen winst

De website is amper vijf jaar oud en begon pas onlangs met een betalend advertentiemodel. David Karp beperkte de publiciteit omdat hij ervoor beducht was zijn jonge gebruikers af te schrikken met een te hoge advertentiedruk. De website maakte nog geen winst.

De verkoop maakt de jonge Karp in een klap een miljardair. Hij richtte Tumblr op met het geld dat hij verdiende en de ervaring die hij opdeed als software consultant bij Urban Baby. (EE)

Yahoo bevestigt dat het de microblogsite Tumblr koopt voor 1,1 miljard dollar. Tumblr blijft onafhankelijk verder bestaan. 'We beloven dat we Tumblr niet zullen verpesten' zegt Yahoo in de officiële mededeling over de koop. Stichter David Karp, 26 en CEO blijft aan het roer van Tumblr. Voor Marissa Mayer CEO van Yahoo gaat het om de grootste aankoop tot nu toe. Hipper en jonger imago Yahoo koopt Tumblr omdat het zichzelf een hipper en jongere imago wil aanmeten en omdat het naast Facebook en Google een belangrijker marktaandeel wil verwerven van de social media advertentiemarkt die 18 miljard dollar waard is. Tumblr maakt het mogelijk om blogs te publiceren op het internet en voor smartphones. Via Tumblr kan je teksten, foto's, video's en andere bestanden delen via social media. De site telt meer dan 108 miljoen blogs en was afgelopen maand goed voor 13 miljard pageviews. Geen winst De website is amper vijf jaar oud en begon pas onlangs met een betalend advertentiemodel. David Karp beperkte de publiciteit omdat hij ervoor beducht was zijn jonge gebruikers af te schrikken met een te hoge advertentiedruk. De website maakte nog geen winst. De verkoop maakt de jonge Karp in een klap een miljardair. Hij richtte Tumblr op met het geld dat hij verdiende en de ervaring die hij opdeed als software consultant bij Urban Baby. (EE)