In een rechtszaak die twee pensioenfondsen aanspannen tegen de Yahoo-directie rond de afgesprongen Microsoft-deal zijn enkele bezwarende documenten komen bovendrijven. Zo zou Yahoo eerder al een vriendschappelijk Microsoft-bod hebben afgewezen van 40 dollar per aandeel.

Net vóór Microsoft eind januari een vijandig bod deed van 31 dollar per aandeel op Yahoo, zou de softwarereus een vriendschappelijk bod gedaan hebben op het bedrijf. Daarvan lag de prijs veel hoger, op 40 dollar per aandeel. Microsoft trok uiteindelijk vorige maand zijn laatste bod van 33 dollar per aandeel in. Een en ander is komen bovendrijven tijdens een proces van twee pensioenfondsen tegen de Yahoo-directie over het afwijzen van de Microsoft-overname. Yahoo had de documenten angstvallig willen geheimhouden.

Een tweede bezwarend element is de 'gifpil-procedure' die Yahoo-ceo Jerry Yang opgesteld zou hebben na het vijandige bod van Microsoft. Daarmee zou het Yahoo-personeel grote sommen geld worden beloofd wanneer ze ontslag zouden nemen bij een uiteindelijke overname.

Voorts wees Yahoo een samenwerking met Google af, één dag voor het bod van Microsoft. Na het bod van Microsoft gaf de directie plots wel toe aan de samenwerking rond de distributie van advertenties.

In een rechtszaak die twee pensioenfondsen aanspannen tegen de Yahoo-directie rond de afgesprongen Microsoft-deal zijn enkele bezwarende documenten komen bovendrijven. Zo zou Yahoo eerder al een vriendschappelijk Microsoft-bod hebben afgewezen van 40 dollar per aandeel. Net vóór Microsoft eind januari een vijandig bod deed van 31 dollar per aandeel op Yahoo, zou de softwarereus een vriendschappelijk bod gedaan hebben op het bedrijf. Daarvan lag de prijs veel hoger, op 40 dollar per aandeel. Microsoft trok uiteindelijk vorige maand zijn laatste bod van 33 dollar per aandeel in. Een en ander is komen bovendrijven tijdens een proces van twee pensioenfondsen tegen de Yahoo-directie over het afwijzen van de Microsoft-overname. Yahoo had de documenten angstvallig willen geheimhouden. Een tweede bezwarend element is de 'gifpil-procedure' die Yahoo-ceo Jerry Yang opgesteld zou hebben na het vijandige bod van Microsoft. Daarmee zou het Yahoo-personeel grote sommen geld worden beloofd wanneer ze ontslag zouden nemen bij een uiteindelijke overname. Voorts wees Yahoo een samenwerking met Google af, één dag voor het bod van Microsoft. Na het bod van Microsoft gaf de directie plots wel toe aan de samenwerking rond de distributie van advertenties.