Door het lek bij Yahoo, kregen cybercriminelen in 2013 vermoedelijk gegevens uit een miljard accounts in handen. Ze bemachtigden onder meer namen, wachtwoorden en telefoonnummers van Yahoo-gebruikers. De kraak leidde uiteindelijk tot het vertrek van topvrouw Marissa Mayer. Ook zorgde de kwestie voor een korting van circa 350 miljoen dollar op de uiteindelijke aanschafprijs door Verizon.

Om getroffen gebruikers af te kopen, zou Yahoo nog twee jaar lang willen toezien op hun cyberveiligheid. Ook zou het bedrijf bereid zijn om tot 25 miljoen dollar juridische kosten en 2,5 miljoen dollar aan verdere vergoedingen te betalen.

Door het lek bij Yahoo, kregen cybercriminelen in 2013 vermoedelijk gegevens uit een miljard accounts in handen. Ze bemachtigden onder meer namen, wachtwoorden en telefoonnummers van Yahoo-gebruikers. De kraak leidde uiteindelijk tot het vertrek van topvrouw Marissa Mayer. Ook zorgde de kwestie voor een korting van circa 350 miljoen dollar op de uiteindelijke aanschafprijs door Verizon.Om getroffen gebruikers af te kopen, zou Yahoo nog twee jaar lang willen toezien op hun cyberveiligheid. Ook zou het bedrijf bereid zijn om tot 25 miljoen dollar juridische kosten en 2,5 miljoen dollar aan verdere vergoedingen te betalen.