Filmpjes van stierenvechten, hanengevechten of van andere vormen van dierenmishandeling zijn niet toegelaten op YouTube, tenzij ze educatief, artistiek of wetenschappelijke van aard zijn en er genoeg context wordt gegeven. Over robotgevechten zeggen de richtlijnen van YouTube vooralsnog niets.

Toch meldden robotbouwers maandag, onder meer via het YouTube-kanaal van Maker's Muse, dat honderden video's met dergelijke gevechten offline waren gehaald. Eén van de video's die door YouTube bestempeld werd als 'dierenleed' is de volgende:

De video is afkomstig van een ingenieur die deelnam aan BattleBots, een robottornooi op de Amerikaanse televisie. In een e-mail wijst YouTube hem erop dat de video verwijderd werd omdat hij de richtlijnen rond dierenmishandeling schendt.

Today is a sad day. Robot builders across the world cried out in agony as YouTube's algorithm falsely identified...

Geplaatst door Jamison Go op Maandag 19 augustus 2019

Een woordvoerder van YouTube zegt nu aan verschillende Engelstalige techsites dat het om een vergissing gaat en dat haar beleid geen robotgevechten verbiedt.

Dit fait divers is een van de vele voorbeelden van hoe een ruim afgestelde filter waarvan de AI nog niet op punt staat (of een overijverige menselijke moderator) nevenschade met zich mee kan brengen.

Filmpjes van stierenvechten, hanengevechten of van andere vormen van dierenmishandeling zijn niet toegelaten op YouTube, tenzij ze educatief, artistiek of wetenschappelijke van aard zijn en er genoeg context wordt gegeven. Over robotgevechten zeggen de richtlijnen van YouTube vooralsnog niets.Toch meldden robotbouwers maandag, onder meer via het YouTube-kanaal van Maker's Muse, dat honderden video's met dergelijke gevechten offline waren gehaald. Eén van de video's die door YouTube bestempeld werd als 'dierenleed' is de volgende:De video is afkomstig van een ingenieur die deelnam aan BattleBots, een robottornooi op de Amerikaanse televisie. In een e-mail wijst YouTube hem erop dat de video verwijderd werd omdat hij de richtlijnen rond dierenmishandeling schendt.Een woordvoerder van YouTube zegt nu aan verschillende Engelstalige techsites dat het om een vergissing gaat en dat haar beleid geen robotgevechten verbiedt.Dit fait divers is een van de vele voorbeelden van hoe een ruim afgestelde filter waarvan de AI nog niet op punt staat (of een overijverige menselijke moderator) nevenschade met zich mee kan brengen.