Voortaan kunnen evenementen ook live uitgezonden worden via YouTube. Dat maakte het bedrijf zelf bekend op de officiële blog. In het verleden gebeurde dat al eens occassioneel, maar nu wordt er een structuur opgezet die 'YouTube Live' heet.

Het testprogramma is vooralsnog uitsluitend toegankelijk voor geselecteerde accounts. In de komende maanden wil YouTube op die manier "duizenden partners" live uitzendingen laten verzorgen via het platform. Gedacht wordt aan concerten, interviews of sportevenementen.

De bedoeling is dat kijkers via de reactiefunctie betrokken worden bij de live-uitzendingen. Er komt ook een aparte Live-pagina waarop geplande livestreams te raadplegen zijn. Gebruikers kunnen die dan desgewenst toevoegen aan een persoonlijke kalender. Een particulier die zélf wil streamen, is er (voorlopig?) aan voor de moeite, en zal zich moeten behelpen met alternatieven als Ustream.

Voortaan kunnen evenementen ook live uitgezonden worden via YouTube. Dat maakte het bedrijf zelf bekend op de officiële blog. In het verleden gebeurde dat al eens occassioneel, maar nu wordt er een structuur opgezet die 'YouTube Live' heet. Het testprogramma is vooralsnog uitsluitend toegankelijk voor geselecteerde accounts. In de komende maanden wil YouTube op die manier "duizenden partners" live uitzendingen laten verzorgen via het platform. Gedacht wordt aan concerten, interviews of sportevenementen. De bedoeling is dat kijkers via de reactiefunctie betrokken worden bij de live-uitzendingen. Er komt ook een aparte Live-pagina waarop geplande livestreams te raadplegen zijn. Gebruikers kunnen die dan desgewenst toevoegen aan een persoonlijke kalender. Een particulier die zélf wil streamen, is er (voorlopig?) aan voor de moeite, en zal zich moeten behelpen met alternatieven als Ustream.