Het kan wel nog even duren voordat de maatregelen technisch kunnen worden uitgevoerd, aldus het bedrijf. 'Onze teams blijven de situatie de klok rond in de gaten houden om zo snel mogelijk te kunnen handelen.'

In september had YouTube de Duitstalige kanalen van RT al geblokkeerd en verwijderd. De Google-dienst beschuldigde de staatsomroep ervan de richtlijnen van YouTube niet te hebben nageleefd.

Twee dagen geleden nog blokkeerde Google RT nog om geld te verdienen met haar kanaal op YouTube. Maar daarop kreeg het bedrijf de kritiek dat het te weinig deed, het doel van RT is immers niet om geld te verdienen, maar wel om propaganda te verspreiden. Telenet stopte maandag al met het aanbieden van RT, op vraag van mediaregulator CRC.

RT en Sputnik zijn door het Westen herhaaldelijk bestempeld als propaganda-instrumenten van het Kremlin. De grootste beschuldiging is dat de zenders samenzweringstheorieën en desinformatie verspreiden die de oorlog in Oekraïne rechtvaardigen.

Afgelopen weekend heeft de Europese Commissie ook een verbod ingesteld op RT en Sputnik, maar het is nog niet duidelijk hoe het in detail zal worden uitgewerkt.

Het kan wel nog even duren voordat de maatregelen technisch kunnen worden uitgevoerd, aldus het bedrijf. 'Onze teams blijven de situatie de klok rond in de gaten houden om zo snel mogelijk te kunnen handelen.'In september had YouTube de Duitstalige kanalen van RT al geblokkeerd en verwijderd. De Google-dienst beschuldigde de staatsomroep ervan de richtlijnen van YouTube niet te hebben nageleefd.Twee dagen geleden nog blokkeerde Google RT nog om geld te verdienen met haar kanaal op YouTube. Maar daarop kreeg het bedrijf de kritiek dat het te weinig deed, het doel van RT is immers niet om geld te verdienen, maar wel om propaganda te verspreiden. Telenet stopte maandag al met het aanbieden van RT, op vraag van mediaregulator CRC.RT en Sputnik zijn door het Westen herhaaldelijk bestempeld als propaganda-instrumenten van het Kremlin. De grootste beschuldiging is dat de zenders samenzweringstheorieën en desinformatie verspreiden die de oorlog in Oekraïne rechtvaardigen.Afgelopen weekend heeft de Europese Commissie ook een verbod ingesteld op RT en Sputnik, maar het is nog niet duidelijk hoe het in detail zal worden uitgewerkt.