Het gaat om gegevens van gebruikers die films op internet zetten waar auteursrechten op zitten. Zodra een film tegen de regels in is geüpload naar een onlineplatform, zoals YouTube, dan mag het bedrijf alleen het postadres van de dader vrijgeven. Onder Europees recht mogen er echter geen andere gegevens worden gedeeld, zoals het e-mailadres van de gebruiker, het IP-adres of het telefoonnummer.

De uitspraak werd gedaan in een Duitse rechtszaak, waarin de eigenaar van de rechten van de films Scary Movie 5 en Parker op jacht was naar gegevens van drie personen die de films hadden geüpload in 2013 en 2014. De eigenaar had YouTube gevraagd om e-mails, telefoonnummers en IP-adressen van die gebruikers.

Het gaat om gegevens van gebruikers die films op internet zetten waar auteursrechten op zitten. Zodra een film tegen de regels in is geüpload naar een onlineplatform, zoals YouTube, dan mag het bedrijf alleen het postadres van de dader vrijgeven. Onder Europees recht mogen er echter geen andere gegevens worden gedeeld, zoals het e-mailadres van de gebruiker, het IP-adres of het telefoonnummer.De uitspraak werd gedaan in een Duitse rechtszaak, waarin de eigenaar van de rechten van de films Scary Movie 5 en Parker op jacht was naar gegevens van drie personen die de films hadden geüpload in 2013 en 2014. De eigenaar had YouTube gevraagd om e-mails, telefoonnummers en IP-adressen van die gebruikers.