Met de dienst wil Youtube de concurrentie aangaan met diensten als Netflix en Spotify. Een abonnement op Youtube Red kost 10 dollar per maand en is vanaf volgende week in de VS beschikbaar. In 2016 komt de dienst ook naar andere landen.

Onder meer de Zweedse Youtube-ster PewDiePie - de grootste Youtuber ter wereld - zal een van de series gaan maken die alleen via Youtube Red te zien is. Voor het programma zal hij 'in het echt in enge situaties uit games terechtkomen'.

Naast de exclusieve video's zijn er geen advertenties meer te zien en wordt het mogelijk om offline video's op te slaan. Zo kunnen video's ook bekeken worden zonder internetverbinding. Het wordt bovendien mogelijk om video's op de achtergrond af te spelen. Ook zit YouTube Music, een nieuwe muziek-app van de videosite, in het abonnement inbegrepen. Wie een abonnement afsluit op een van beide diensten, krijgt ze allebei.

Met de dienst wil Youtube de concurrentie aangaan met diensten als Netflix en Spotify. Een abonnement op Youtube Red kost 10 dollar per maand en is vanaf volgende week in de VS beschikbaar. In 2016 komt de dienst ook naar andere landen.Onder meer de Zweedse Youtube-ster PewDiePie - de grootste Youtuber ter wereld - zal een van de series gaan maken die alleen via Youtube Red te zien is. Voor het programma zal hij 'in het echt in enge situaties uit games terechtkomen'.Naast de exclusieve video's zijn er geen advertenties meer te zien en wordt het mogelijk om offline video's op te slaan. Zo kunnen video's ook bekeken worden zonder internetverbinding. Het wordt bovendien mogelijk om video's op de achtergrond af te spelen. Ook zit YouTube Music, een nieuwe muziek-app van de videosite, in het abonnement inbegrepen. Wie een abonnement afsluit op een van beide diensten, krijgt ze allebei.