YouTube-stichters Steve Chen en Chad Hurley hebben zich opnieuw verenigd. Met hun nieuw bedrijf AVOS lanceren ze nu de video-app MixBit.

Op het eerste gezicht lijkt MixBit een directe concurrent te worden voor de Vine-app van Twitter en de videofunctie op Instagram: je kunt er filmpjes van zestien seconden uploaden en delen. Het verschil is dat je deze filmpjes op zijn beurt kunt 'mixen' tot een videocollage. Zo'n 'video-mixtape' mag maximum 256 korte clipjes bevatten en hooguit een uur duren.

MixBit is echter (nog) geen sociaal netwerk pur sang: je kunt er geen profiel aanmaken of mensen 'volgen'. Uiteraard kan je de videomontages die je maakt wel sharen via de andere beschikbare sociale netwerksites.

De app is gratis verkrijgbaar voor iOS-toestellen. Een Android-versie volgt binnen een paar weken.

YouTube-stichters Steve Chen en Chad Hurley hebben zich opnieuw verenigd. Met hun nieuw bedrijf AVOS lanceren ze nu de video-app MixBit. Op het eerste gezicht lijkt MixBit een directe concurrent te worden voor de Vine-app van Twitter en de videofunctie op Instagram: je kunt er filmpjes van zestien seconden uploaden en delen. Het verschil is dat je deze filmpjes op zijn beurt kunt 'mixen' tot een videocollage. Zo'n 'video-mixtape' mag maximum 256 korte clipjes bevatten en hooguit een uur duren. MixBit is echter (nog) geen sociaal netwerk pur sang: je kunt er geen profiel aanmaken of mensen 'volgen'. Uiteraard kan je de videomontages die je maakt wel sharen via de andere beschikbare sociale netwerksites. De app is gratis verkrijgbaar voor iOS-toestellen. Een Android-versie volgt binnen een paar weken.