Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. De aanpassing gebeurde vorige maand al. "We voeren elk jaar honderden veranderingen door om het mensen makkelijker te maken te vinden wat ze willen bekijken op YouTube. We hebben recent een aanpassing ingevoerd die het gebruikers makkelijker moet maken om kwaliteitsvideo's voor families te vinden," aldus YouTube.

's Werelds grootste streamingplatform kwam al enkele malen onder vuur omdat het dubieuze filmpjes bevat, specifiek in de categorie die voor jonge kinderen wordt aangeraden. Het heeft al moeten ingrijpen omdat er onrustwekkende video's zaten in zijn YouTube Kids app, omdat bepaalde kanalen kinderen zouden mishandelen voor views, en voor een algoritme dat pedofielen naar onschuldige bedoelde kinderfilmpjes stuurt.

Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. De aanpassing gebeurde vorige maand al. "We voeren elk jaar honderden veranderingen door om het mensen makkelijker te maken te vinden wat ze willen bekijken op YouTube. We hebben recent een aanpassing ingevoerd die het gebruikers makkelijker moet maken om kwaliteitsvideo's voor families te vinden," aldus YouTube.'s Werelds grootste streamingplatform kwam al enkele malen onder vuur omdat het dubieuze filmpjes bevat, specifiek in de categorie die voor jonge kinderen wordt aangeraden. Het heeft al moeten ingrijpen omdat er onrustwekkende video's zaten in zijn YouTube Kids app, omdat bepaalde kanalen kinderen zouden mishandelen voor views, en voor een algoritme dat pedofielen naar onschuldige bedoelde kinderfilmpjes stuurt.