Verschillende gebruikers met video's over cryptomunten kregen de afgelopen dagen van YouTube de melding dat hun video's van het platform worden verwijderd omdat het om gevaarlijke of schadelijke content zou gaan. Onder hen verschillende invloedrijke Youtubers, al bleven grote mediakanalen zoals CNBC buiten schot.

Dat zorgde al snel voor heel wat speculatie en kritiek dat YouTube wil censureren. Al blijft de realiteit een stuk genuanceerder. Zo zijn er nog steeds heel wat vlogs te vinden over cryptomunten. Bovendien heeft Alphabet, het moederbedrijf van YouTube, geen bijkomende maatregelen genomen, zoals toen het bedrijf advertenties voor cryptomunten in 2018 enkele maanden verbande.

Volgens Decrypt zou het gaan om een vergissing. Een woordvoerder van YouTube zegt dat door de enorme toevloed aan video's er soms dingen verkeerdelijk worden verwijderd en dat de fout intussen wordt hersteld. Al zijn op dit moment volgens Decrypt nog niet alle video's terug online.

Verschillende gebruikers met video's over cryptomunten kregen de afgelopen dagen van YouTube de melding dat hun video's van het platform worden verwijderd omdat het om gevaarlijke of schadelijke content zou gaan. Onder hen verschillende invloedrijke Youtubers, al bleven grote mediakanalen zoals CNBC buiten schot.Dat zorgde al snel voor heel wat speculatie en kritiek dat YouTube wil censureren. Al blijft de realiteit een stuk genuanceerder. Zo zijn er nog steeds heel wat vlogs te vinden over cryptomunten. Bovendien heeft Alphabet, het moederbedrijf van YouTube, geen bijkomende maatregelen genomen, zoals toen het bedrijf advertenties voor cryptomunten in 2018 enkele maanden verbande.Volgens Decrypt zou het gaan om een vergissing. Een woordvoerder van YouTube zegt dat door de enorme toevloed aan video's er soms dingen verkeerdelijk worden verwijderd en dat de fout intussen wordt hersteld. Al zijn op dit moment volgens Decrypt nog niet alle video's terug online.