Nog dit jaar wil de populaire videowebsite YouTube zijn gebruikers de mogelijkheid geven om live video aan te bieden. Analisten zijn alvast overtuigd van de slaagkansen van het nieuwe project.

Het was YouTube-stichter Steve Chen die het nieuwtje meegaf tijdens een interview met de website NewTeeVee. Volgens Chen lagen de plannen voor live videostreaming al lang op tafel, maar ontbrak het YouTube aan de nodige middelen. Sinds YouTube eigendom is van Google, zouden die middelen wel beschikbaar zijn.

De eerste reacties van analisten en kenners zijn positief. Volgens de meesten kan dit alweer voor een nieuwe 'schwung' zorgen in de videowereld, en zal het YouTube opnieuw bevestigen als de koning van de online videowereld. Wie zelf een video in elkaar steekt en die online zet, wil daar nagenoeg altijd een zo groot mogelijk afzetgebied voor hebben. Live videostreamers zullen dan ook het liefst van al de technologie gebruiken van de website met de grootste gebruikersaantallen, luidt de redenering.

Nog dit jaar wil de populaire videowebsite YouTube zijn gebruikers de mogelijkheid geven om live video aan te bieden. Analisten zijn alvast overtuigd van de slaagkansen van het nieuwe project. Het was YouTube-stichter Steve Chen die het nieuwtje meegaf tijdens een interview met de website NewTeeVee. Volgens Chen lagen de plannen voor live videostreaming al lang op tafel, maar ontbrak het YouTube aan de nodige middelen. Sinds YouTube eigendom is van Google, zouden die middelen wel beschikbaar zijn. De eerste reacties van analisten en kenners zijn positief. Volgens de meesten kan dit alweer voor een nieuwe 'schwung' zorgen in de videowereld, en zal het YouTube opnieuw bevestigen als de koning van de online videowereld. Wie zelf een video in elkaar steekt en die online zet, wil daar nagenoeg altijd een zo groot mogelijk afzetgebied voor hebben. Live videostreamers zullen dan ook het liefst van al de technologie gebruiken van de website met de grootste gebruikersaantallen, luidt de redenering.