Nu sociale netwerken steeds meer met video doen, voelt YouTube de hete adem in de nek. Daarom gaat het meer richting Facebook, Snapchat en Twitter: het wordt met de functie Backstage mogelijk om foto's, polls, links en tekst toe te voegen.

Backstage zal dit najaar gelanceerd worden schrijft VentureBeat. Abonnees van YouTube-kanalen zullen dan Backstage-posts in hun feed zien. Reacties kunnen dan behalve met tekst ook met foto's en video.

Alhoewel YouTube nog steeds het populairste videoplatform is, ontbreekt het aan sociale functies. Reageren en abonneren op kanalen kan, maar daar stopt het. Door de aanpassing blijft het kijken van video een primaire activiteit, maar zou het een beter platform zijn om over die video's te praten. Nu is YouTube vooral eenrichtingsverkeer van de maker naar de kijker.

Omdat de concurrentie steeds meer inzet op video en jongeren dit ook interessanter vinden dan tekst zou de toevoeging van de sociale aspecten een goed idee voor YouTube kunnen zijn. Eerder integreerde het bedrijf Google+ al binnen het videoplatform, maar dat bleek geen succes; Google+ kon nooit doorbreken bij het grote publiek.

Nu sociale netwerken steeds meer met video doen, voelt YouTube de hete adem in de nek. Daarom gaat het meer richting Facebook, Snapchat en Twitter: het wordt met de functie Backstage mogelijk om foto's, polls, links en tekst toe te voegen.Backstage zal dit najaar gelanceerd worden schrijft VentureBeat. Abonnees van YouTube-kanalen zullen dan Backstage-posts in hun feed zien. Reacties kunnen dan behalve met tekst ook met foto's en video.Alhoewel YouTube nog steeds het populairste videoplatform is, ontbreekt het aan sociale functies. Reageren en abonneren op kanalen kan, maar daar stopt het. Door de aanpassing blijft het kijken van video een primaire activiteit, maar zou het een beter platform zijn om over die video's te praten. Nu is YouTube vooral eenrichtingsverkeer van de maker naar de kijker.Omdat de concurrentie steeds meer inzet op video en jongeren dit ook interessanter vinden dan tekst zou de toevoeging van de sociale aspecten een goed idee voor YouTube kunnen zijn. Eerder integreerde het bedrijf Google+ al binnen het videoplatform, maar dat bleek geen succes; Google+ kon nooit doorbreken bij het grote publiek.