Op Dell World worden naast een reeks hardwareproducten ook softwareoplossingen voorgesteld. Eén daarvan tackelt het probleem van IT-afdelingen die controle willen bij BYOD terwijl de gebruiker niet alle rechten wil afstaan. EMM, Enterprise Mobility Management, biedt daar een gulden middenweg in. Zakelijke apps op een privétoestel worden daarbij in een container geplaatst. Zo moet de eindgebruiker zijn toestel niet helemaal uit handen geven maar worden werkgerelateerde apps toch beheerd door het bedrijf. Het gaat onder meer over email, agenda, contacten, een beveiligde browser en beveiligde bestandsverkenner.

EMM laat onder meer toe dat bedrijven voor verschillende toestellen en systemen, waaronder ook thin en zero cloud systems een policy instellen. Vandaag gebruiken bedrijven volgens het bedrijf vaak verschillende producten voor beveiliging, netwerkdiensten, soft- en hardwaremanagement. EMM belooft dat allemaal te combineren.

Voor EMM combineert Dell een aantal oplossingen uit zijn gamma, zoals beveiliging van SonicWALL SRA, Dell Data Protection, Dell Credant, Dell KACE en Dell Wyse. De software, verkocht als jaarlijkse licenties, is begin 2014 in de VS beschikbaar. Een Europese datum is nog niet bekend.

Op Dell World worden naast een reeks hardwareproducten ook softwareoplossingen voorgesteld. Eén daarvan tackelt het probleem van IT-afdelingen die controle willen bij BYOD terwijl de gebruiker niet alle rechten wil afstaan. EMM, Enterprise Mobility Management, biedt daar een gulden middenweg in. Zakelijke apps op een privétoestel worden daarbij in een container geplaatst. Zo moet de eindgebruiker zijn toestel niet helemaal uit handen geven maar worden werkgerelateerde apps toch beheerd door het bedrijf. Het gaat onder meer over email, agenda, contacten, een beveiligde browser en beveiligde bestandsverkenner. EMM laat onder meer toe dat bedrijven voor verschillende toestellen en systemen, waaronder ook thin en zero cloud systems een policy instellen. Vandaag gebruiken bedrijven volgens het bedrijf vaak verschillende producten voor beveiliging, netwerkdiensten, soft- en hardwaremanagement. EMM belooft dat allemaal te combineren. Voor EMM combineert Dell een aantal oplossingen uit zijn gamma, zoals beveiliging van SonicWALL SRA, Dell Data Protection, Dell Credant, Dell KACE en Dell Wyse. De software, verkocht als jaarlijkse licenties, is begin 2014 in de VS beschikbaar. Een Europese datum is nog niet bekend.