De Limburgse venture capitalist LRM zoekt een extra investeerder voor Zappware. Dat ontwikkelt interactieve tv-toepassingen, onder meer voor Telenet.

Het bericht staat te lezen in zusterblad Trends. Zappware wil enerzijds investeren in België als incubatiemarkt en anderzijds in een internationaal verkoopapparaat, eventueel zelfs met buitenlandse vestigingen. Zappware haalde al contracten binnen bij 4 buitenlandse operatoren. De vraag is vooral hoe dat financieel wordt opgelost, want Zappware maakte vorig jaar - en waarschijnlijk ook dit jaar - nog verlies.

LRM bekijkt daarvoor verschillende scenario's, zoals het inbrengen van de eigen leningen in het kapitaal van het bedrijf. Ook wil de investeerder nog een extra geldschieter binnenbrengen, ergens in het eerste kwartaal van 2009. Trends schrijft dat het onwaarschijnlijk is dat het om een industriespeler of operator gaat, omdat Zappware zich net als onafhankelijke leverancier opstelt.

De Limburgse venture capitalist LRM zoekt een extra investeerder voor Zappware. Dat ontwikkelt interactieve tv-toepassingen, onder meer voor Telenet. Het bericht staat te lezen in zusterblad Trends. Zappware wil enerzijds investeren in België als incubatiemarkt en anderzijds in een internationaal verkoopapparaat, eventueel zelfs met buitenlandse vestigingen. Zappware haalde al contracten binnen bij 4 buitenlandse operatoren. De vraag is vooral hoe dat financieel wordt opgelost, want Zappware maakte vorig jaar - en waarschijnlijk ook dit jaar - nog verlies. LRM bekijkt daarvoor verschillende scenario's, zoals het inbrengen van de eigen leningen in het kapitaal van het bedrijf. Ook wil de investeerder nog een extra geldschieter binnenbrengen, ergens in het eerste kwartaal van 2009. Trends schrijft dat het onwaarschijnlijk is dat het om een industriespeler of operator gaat, omdat Zappware zich net als onafhankelijke leverancier opstelt.