Veilinghuis Bonhams geeft als richtprijs 300.000 tot 500.000 dollar af, maar vorig jaar ging een andere Apple-1 voor het recordbedrag van 905.000 dollar van de hand, meldt Computer World. De 'computer' - feitelijk niet meer dan een moederbord zonder toetsenbord, monitor of schijfgeheugen - is vrijwel zeker een een van de eerste exemplaren die Wozniac maakte. Dat zou althans zijn af te leiden uit het uit serie-nummer '01-0059' op de printplaat. Volgens Apple-1-expert Mike Willegal zou het zelfs kunnen gaan om een exemplaar uit de eerste batch van 50 stuks. Hij leidt dat af uit het gegeven dat op het moederbord nog geen naam van de maker is aangebracht, wat later kennelijk wel de gewoonte werd.

In 1976 bedroeg de handelsprijs voor een Apple-1 666,66 dollar. Volgens Bonhams is het apparaat na aankoop door de oorspronkelijke koper slechts enkele malen gebruikt, om daarna voor decennia op een plank te hebben gestaan. Dat hij het werkelijk nog doet blijkt uit een filmpje op de site van Bonhams.

Bron: Automatiseringgids

Veilinghuis Bonhams geeft als richtprijs 300.000 tot 500.000 dollar af, maar vorig jaar ging een andere Apple-1 voor het recordbedrag van 905.000 dollar van de hand, meldt Computer World. De 'computer' - feitelijk niet meer dan een moederbord zonder toetsenbord, monitor of schijfgeheugen - is vrijwel zeker een een van de eerste exemplaren die Wozniac maakte. Dat zou althans zijn af te leiden uit het uit serie-nummer '01-0059' op de printplaat. Volgens Apple-1-expert Mike Willegal zou het zelfs kunnen gaan om een exemplaar uit de eerste batch van 50 stuks. Hij leidt dat af uit het gegeven dat op het moederbord nog geen naam van de maker is aangebracht, wat later kennelijk wel de gewoonte werd.In 1976 bedroeg de handelsprijs voor een Apple-1 666,66 dollar. Volgens Bonhams is het apparaat na aankoop door de oorspronkelijke koper slechts enkele malen gebruikt, om daarna voor decennia op een plank te hebben gestaan. Dat hij het werkelijk nog doet blijkt uit een filmpje op de site van Bonhams.Bron: Automatiseringgids