Bush noemt deze regels voor netneutraliteit een van de kwalijkste resultaten die de Obama-regering heeft geproduceerd. Door de Net Neutrality rule van de FCC worden alle Internet Service Providers (ISP's) geschaard onder de publieke dienstverleners waardoor zij vallen onder de antieke regels die gelden voor 'common carriers' (algemene telecomdienstverleners), stelt Bush.

De republikeinse presidentskandidaat wil dat telecombedrijven zoals AT&T, Comcast en Verizon, alle mogelijkheden krijgen om de bedrijven die diensten aanbieden op hun netwerk, te laten betalen voor het transport naar hun klanten. De netneutraliteitsregels verhinderen dat de ISP's een andere groep bedrijven kunnen aanslaan voor de kosten die zij maken. Hij voert daarbij aan dat dit slecht is voor de ontwikkeling van deze bedrijfstak. In een blogpost noemt het campagneteam een tweetal kleine ISP's die vanwege deze regels hun voorgenomen investeringen in hun netwerk hebben moeten terugdraaien.

Democraten zijn voor netneutraliteit

Bush is niet de enige republikein die zich verzet tegen de netneutraliteit-regels. In het Amerikaanse Congres hebben zij al verschillende amendementen ingediend met als doel de werking van deze regels te ontzenuwen. De gedoodverfde presidentskandidaat voor de Democraten, Hillary Clinton, heeft zich juist uitgesproken vóór netneutraliteit die een gelijkwaardige toegang garandeert voor alle contentaanbieders.

Bron: Automatiseringgids

Bush noemt deze regels voor netneutraliteit een van de kwalijkste resultaten die de Obama-regering heeft geproduceerd. Door de Net Neutrality rule van de FCC worden alle Internet Service Providers (ISP's) geschaard onder de publieke dienstverleners waardoor zij vallen onder de antieke regels die gelden voor 'common carriers' (algemene telecomdienstverleners), stelt Bush. De republikeinse presidentskandidaat wil dat telecombedrijven zoals AT&T, Comcast en Verizon, alle mogelijkheden krijgen om de bedrijven die diensten aanbieden op hun netwerk, te laten betalen voor het transport naar hun klanten. De netneutraliteitsregels verhinderen dat de ISP's een andere groep bedrijven kunnen aanslaan voor de kosten die zij maken. Hij voert daarbij aan dat dit slecht is voor de ontwikkeling van deze bedrijfstak. In een blogpost noemt het campagneteam een tweetal kleine ISP's die vanwege deze regels hun voorgenomen investeringen in hun netwerk hebben moeten terugdraaien.Democraten zijn voor netneutraliteitBush is niet de enige republikein die zich verzet tegen de netneutraliteit-regels. In het Amerikaanse Congres hebben zij al verschillende amendementen ingediend met als doel de werking van deze regels te ontzenuwen. De gedoodverfde presidentskandidaat voor de Democraten, Hillary Clinton, heeft zich juist uitgesproken vóór netneutraliteit die een gelijkwaardige toegang garandeert voor alle contentaanbieders. Bron: Automatiseringgids