De Amerikanen gaan ervan uit dat China achter de aanval zit. Het nieuws kwam een dag voor het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Washington naar buiten. Hij is in de Verenigde Staten om met Amerikaans president Barack Obama te praten over cybersecurity. De twee zullen zich sterk focussen op het begrenzen van cyberspionage over en weer.

De hack werd dit voorjaar ontdekt. Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat het om een veel kleinere inbreuk ging. De 5,6 miljoen vingerafdrukken zouden van medewerkers van de federale overheid zijn. Naast de vingerafdrukken werden vertrouwelijke gegevens van 21 miljoen Amerikanen gestolen.

Volgens experts is de kans klein dat de vingerafdrukken misbruikt worden. Maar dit kan veranderen met de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

De Amerikanen gaan ervan uit dat China achter de aanval zit. Het nieuws kwam een dag voor het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Washington naar buiten. Hij is in de Verenigde Staten om met Amerikaans president Barack Obama te praten over cybersecurity. De twee zullen zich sterk focussen op het begrenzen van cyberspionage over en weer.De hack werd dit voorjaar ontdekt. Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat het om een veel kleinere inbreuk ging. De 5,6 miljoen vingerafdrukken zouden van medewerkers van de federale overheid zijn. Naast de vingerafdrukken werden vertrouwelijke gegevens van 21 miljoen Amerikanen gestolen.Volgens experts is de kans klein dat de vingerafdrukken misbruikt worden. Maar dit kan veranderen met de ontwikkeling van nieuwe technologieën.