Het gaat om het Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL) wienst AI2 systeem voor kunstmatige intelligentie zo'n 85 procent van de cyberaanvallen precies kan herkennen op het moment dat de aanval doorgaat.

De AI-bot clustert data in patronen en analyseert of het om een mogelijke aanval kan gaan. Nadien controleren en bevestigen menselijke analisten de uitkomst en die informatie wordt opnieuw opgenomen door AI2 zodat het in de toekomst nog meer patronen kan herkennen.

Technieken om cyberaanvallen snel te herkennen kunnen belangrijk zijn. Hoe sneller en geautomatiseerder zo'n aanval kan worden herkend, hoe minder schade er kan worden toegebracht.

Het gaat om het Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL) wienst AI2 systeem voor kunstmatige intelligentie zo'n 85 procent van de cyberaanvallen precies kan herkennen op het moment dat de aanval doorgaat.De AI-bot clustert data in patronen en analyseert of het om een mogelijke aanval kan gaan. Nadien controleren en bevestigen menselijke analisten de uitkomst en die informatie wordt opnieuw opgenomen door AI2 zodat het in de toekomst nog meer patronen kan herkennen.Technieken om cyberaanvallen snel te herkennen kunnen belangrijk zijn. Hoe sneller en geautomatiseerder zo'n aanval kan worden herkend, hoe minder schade er kan worden toegebracht.