De nieuwe nummer twee bij France Télécom, Stéphane Richard, heeft toegegeven dat het bedrijf misschien te ver gegaan is in de controle van haar werknemers. Bij France Télécom pleegden de voorbij twee jaar 24 mensen zelfmoord.

Woensdag nog probeerde een 54-jarige werknemer zich te verhangen in Marseille. Hij werd ternauwernood gered door de hulpdiensten. "We zijn misschien te ver gegaan bij het invoeren van een reeks controlemiddelen van werknemers", zo zei Richard bij een bezoek aan de technische interventie-eenheid van France Télécom in Lens.

"Deze middelen, die niet zozeer bedoeld zijn om de persoon te controleren, maar eerder de kwaliteit van de diensten die we aan onze klanten aanbieden, kunnen bij sommige werknemer een verstikkend gevoel teweegbrengen. Dat moeten we herzien", klonk het nog.

Richard, die de voormalige nummer twee Louis-Pierre Wenes verving na groeiende kritiek over de wijze waarop die laatste met zijn personeel omging, gaf ook toe dat de organisatie van het bedrijf "ongetwijfeld te gecentraliseerd is".

Bron: Belga

De nieuwe nummer twee bij France Télécom, Stéphane Richard, heeft toegegeven dat het bedrijf misschien te ver gegaan is in de controle van haar werknemers. Bij France Télécom pleegden de voorbij twee jaar 24 mensen zelfmoord. Woensdag nog probeerde een 54-jarige werknemer zich te verhangen in Marseille. Hij werd ternauwernood gered door de hulpdiensten. "We zijn misschien te ver gegaan bij het invoeren van een reeks controlemiddelen van werknemers", zo zei Richard bij een bezoek aan de technische interventie-eenheid van France Télécom in Lens. "Deze middelen, die niet zozeer bedoeld zijn om de persoon te controleren, maar eerder de kwaliteit van de diensten die we aan onze klanten aanbieden, kunnen bij sommige werknemer een verstikkend gevoel teweegbrengen. Dat moeten we herzien", klonk het nog. Richard, die de voormalige nummer twee Louis-Pierre Wenes verving na groeiende kritiek over de wijze waarop die laatste met zijn personeel omging, gaf ook toe dat de organisatie van het bedrijf "ongetwijfeld te gecentraliseerd is". Bron: Belga