Het met twintig sensoren uitgeruste voertuig van het Audi-model A7, dat de naam Jack meekreeg, legt de rit van het ontwikkelingslabo in Silicon Valley naar Las Vegas af in twee dagen. Zondagavond plaatselijke tijd had de wagen, met Amerikaanse journalisten aan boord, zowat de helft van de route afgelegd.

Audi had tijdens de vorige editie van de CES begin 2014 al een geautomatiseerd voertuig door Las Vegas laten rijden. Enkele maanden geleden stuurde het Duitse automerk bovendien een zelfrijdende sportwagen aan 240 kilometer per uur over een Formule 1-circuit.

De huidige langeafstandsrit vormt evenwel een mijlpaal in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Ook andere grote autobouwers als Daimler en Nissan en internetbedrijven als Google werken aan zelfrijdende voertuigen. Die zullen volgens schattingen van de sector tegen 2020 effectief in de straten kunnen rijden. (Belga/MI)

Het met twintig sensoren uitgeruste voertuig van het Audi-model A7, dat de naam Jack meekreeg, legt de rit van het ontwikkelingslabo in Silicon Valley naar Las Vegas af in twee dagen. Zondagavond plaatselijke tijd had de wagen, met Amerikaanse journalisten aan boord, zowat de helft van de route afgelegd. Audi had tijdens de vorige editie van de CES begin 2014 al een geautomatiseerd voertuig door Las Vegas laten rijden. Enkele maanden geleden stuurde het Duitse automerk bovendien een zelfrijdende sportwagen aan 240 kilometer per uur over een Formule 1-circuit. De huidige langeafstandsrit vormt evenwel een mijlpaal in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Ook andere grote autobouwers als Daimler en Nissan en internetbedrijven als Google werken aan zelfrijdende voertuigen. Die zullen volgens schattingen van de sector tegen 2020 effectief in de straten kunnen rijden. (Belga/MI)