Wetenschappers van de universiteit van Michigan vroegen 3.200 volwassenen in de VS, India, Japan, China, Australië en Groot-Brittannië wat zij zouden doen als ze een zelfrijdende zullen auto bezitten. Een groot deel van de ondervraagden dacht aan lezen, sms'en, tv kijken, spelletjes spelen of werken. Kortom: activiteiten die wagenziekte kunnen veroorzaken.

Naar schatting zou dat ervoor zorgen dat zowat zes tot twaalf procent van de trotse bezitters van een zelfrijdende auto last krijgt van matige tot ernstige wagenziekte.

Wie wagenziekte wil voorkomen, doet er goed aan vooral niet te veel te willen doen in de zelfrijdende auto, aldus scientias.nl.

(Belga/MI)

Wetenschappers van de universiteit van Michigan vroegen 3.200 volwassenen in de VS, India, Japan, China, Australië en Groot-Brittannië wat zij zouden doen als ze een zelfrijdende zullen auto bezitten. Een groot deel van de ondervraagden dacht aan lezen, sms'en, tv kijken, spelletjes spelen of werken. Kortom: activiteiten die wagenziekte kunnen veroorzaken. Naar schatting zou dat ervoor zorgen dat zowat zes tot twaalf procent van de trotse bezitters van een zelfrijdende auto last krijgt van matige tot ernstige wagenziekte. Wie wagenziekte wil voorkomen, doet er goed aan vooral niet te veel te willen doen in de zelfrijdende auto, aldus scientias.nl.(Belga/MI)