Google gaat opzoek naar de mix tussen mens en machine. Het bedrijf ziet nog steeds dat mensen onveiliger zijn dan de zelfrijdende auto van Google, maar het compleet verdwijnen van een menselijke chauffeur zal niet snel gebeuren.

"Ik denk niet dat we binnenkort een wereld zonder menselijke chauffeurs zullen zien", zei Brin tegen The Wall Street Journal. "En ik denk dat we er altijd plezier in zullen hebben om te gaan autorijden."

De autonome auto van Google., Belga
De autonome auto van Google. © Belga

Zijn opmerkingen doen vermoeden dat Google uiteindelijk van het bekende prototype, de bolvormige auto zonder stuur en pedalen, af zal stappen.

Het bedrijf wil binnen vier jaar een zelfrijdende auto beschikbaar maken voor het publiek, maar die zal niet van het merk Google zijn, herhaalde Brin. Want de zoekgigant wil gaan samenwerken met autofabrikanten die de productie voor hun rekening kunnen nemen.

Voor de massaproductie van een zelfrijdende auto kijkt het bedrijf naar de gevestigde namen in de auto-industrie. Google is al met verschillende Duitse fabrikanten wezen praten. De auto's van het bedrijf die nu al in Californië rondrijden zijn aangepaste modellen van Lexus.

Sergey Brin ziet in de zelfrijdende auto ook mogelijk eerder een service dan een product. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een auto bestellen voor een avondje uit en kan Google ondertussen aan de technologie sleutelen.

Google gaat opzoek naar de mix tussen mens en machine. Het bedrijf ziet nog steeds dat mensen onveiliger zijn dan de zelfrijdende auto van Google, maar het compleet verdwijnen van een menselijke chauffeur zal niet snel gebeuren."Ik denk niet dat we binnenkort een wereld zonder menselijke chauffeurs zullen zien", zei Brin tegen The Wall Street Journal. "En ik denk dat we er altijd plezier in zullen hebben om te gaan autorijden."Zijn opmerkingen doen vermoeden dat Google uiteindelijk van het bekende prototype, de bolvormige auto zonder stuur en pedalen, af zal stappen. Het bedrijf wil binnen vier jaar een zelfrijdende auto beschikbaar maken voor het publiek, maar die zal niet van het merk Google zijn, herhaalde Brin. Want de zoekgigant wil gaan samenwerken met autofabrikanten die de productie voor hun rekening kunnen nemen. Voor de massaproductie van een zelfrijdende auto kijkt het bedrijf naar de gevestigde namen in de auto-industrie. Google is al met verschillende Duitse fabrikanten wezen praten. De auto's van het bedrijf die nu al in Californië rondrijden zijn aangepaste modellen van Lexus.Sergey Brin ziet in de zelfrijdende auto ook mogelijk eerder een service dan een product. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een auto bestellen voor een avondje uit en kan Google ondertussen aan de technologie sleutelen.