Het nieuwe voorstel van het California Department of Motor Verhicles komt onverwacht voor het techbedrijf. Google wil de stap maken naar een volledig chauffeurloze auto, maar de autoriteiten werken nog niet mee; er moet altijd iemand voorin zitten die het stuur over kan nemen als het mis dreigt te gaan. Die persoon moet bovendien de juiste papieren hebben, wat betekent dat hij een certificaat moet hebben als testchauffeur voor zelfrijdende auto's.

Google ziet dit als een stap terug. "Wij willen mobiliteit voor miljoenen mensen transformeren, door het verminderen van de 94 procent van ongevallen die worden veroorzaakt door menselijke fouten en alledaagse bestemmingen bereikbaar te maken voor mensen zonder rijbewijs. Veiligheid is onze hoogste prioriteit en primaire motivator. We zijn diep teleurgesteld dat Californië dit plafon instelt", schrijven Bright en Recode.

De autoriteiten zijn nog niet overtuigd van de veiligheid van de zelfrijdende auto, waardoor hij nog niet zelfstandig de openbare weg op mag. Daarnaast zijn er nog ethische dilemma's die bij de zelfrijdende auto spelen. Die kunnen belangrijk zijn bij de acceptatie van de zelfrijdende auto door het grote publiek.

Het plan van de Californische waakhond is nog niet definitief. In januari en februari krijgen inwoners van de staat nog de kans om hun reactie te geven. (WK)

Het nieuwe voorstel van het California Department of Motor Verhicles komt onverwacht voor het techbedrijf. Google wil de stap maken naar een volledig chauffeurloze auto, maar de autoriteiten werken nog niet mee; er moet altijd iemand voorin zitten die het stuur over kan nemen als het mis dreigt te gaan. Die persoon moet bovendien de juiste papieren hebben, wat betekent dat hij een certificaat moet hebben als testchauffeur voor zelfrijdende auto's.Google ziet dit als een stap terug. "Wij willen mobiliteit voor miljoenen mensen transformeren, door het verminderen van de 94 procent van ongevallen die worden veroorzaakt door menselijke fouten en alledaagse bestemmingen bereikbaar te maken voor mensen zonder rijbewijs. Veiligheid is onze hoogste prioriteit en primaire motivator. We zijn diep teleurgesteld dat Californië dit plafon instelt", schrijven Bright en Recode.De autoriteiten zijn nog niet overtuigd van de veiligheid van de zelfrijdende auto, waardoor hij nog niet zelfstandig de openbare weg op mag. Daarnaast zijn er nog ethische dilemma's die bij de zelfrijdende auto spelen. Die kunnen belangrijk zijn bij de acceptatie van de zelfrijdende auto door het grote publiek. Het plan van de Californische waakhond is nog niet definitief. In januari en februari krijgen inwoners van de staat nog de kans om hun reactie te geven. (WK)