In een blogpost zegt het bedrijf dat Flash Professional CC begin volgend jaar wordt omgedoopt tot Animate CC. Die naamsverandering moet er op wijzen dat het programma niet enkel nuttig is om animaties in Flash te maken, maar ook in andere standaarden die vandaag beter worden ondersteund.

Flash wordt nog niet begraven. Adobe zal de animatiestandaard blijven ondersteunen en zorgen dat ze compatibel blijft met de belangrijkste browsers, maar ook met Facebook, dat technologie in zijn games gebruikt.

Flash was begin jaren 2000 bijzonder populair op het web. Zowel om animaties, games als hele websites in te ontwikkelen omdat de technologie visueel veel mogelijk maakte. Maar dat had een keerzijde: de technologie werd zo een populair doelwit van hackers waardoor Flash tot op vandaag elke paar maanden door een nieuw ontdekt veiligheidslek wordt getroffen.

iOS & Android

De grote neergang kwam er echter met de opkomst van smartphones en tablets. Zo weigerde Apple om de iPhone uit te rusten met Flash. Toen Adobe dan maar zelf een mouw aanpaste om games in Flash om te zetten naar iOS apps deed Apple allerlei pogingen om de technologie tegen te houden.

Op Android was Flash gebruiken op bepaalde toestellen geen probleem. Maar daarbij bleek niet alles helemaal compatibel te zijn op een klein scherm. Daarnaast merkten gebruikers al snel dat Flash een hap uit je batterij neemt.

Flash zal ook in de toekomst blijven bestaan. Maar nu Adobe zelf ontwikkelaars oproept om ook nieuwe webstandaarden te bekijken, zal het gebruik ervan vermoedelijk nog sneller afnemen.

In een blogpost zegt het bedrijf dat Flash Professional CC begin volgend jaar wordt omgedoopt tot Animate CC. Die naamsverandering moet er op wijzen dat het programma niet enkel nuttig is om animaties in Flash te maken, maar ook in andere standaarden die vandaag beter worden ondersteund.Flash wordt nog niet begraven. Adobe zal de animatiestandaard blijven ondersteunen en zorgen dat ze compatibel blijft met de belangrijkste browsers, maar ook met Facebook, dat technologie in zijn games gebruikt.Flash was begin jaren 2000 bijzonder populair op het web. Zowel om animaties, games als hele websites in te ontwikkelen omdat de technologie visueel veel mogelijk maakte. Maar dat had een keerzijde: de technologie werd zo een populair doelwit van hackers waardoor Flash tot op vandaag elke paar maanden door een nieuw ontdekt veiligheidslek wordt getroffen.iOS & AndroidDe grote neergang kwam er echter met de opkomst van smartphones en tablets. Zo weigerde Apple om de iPhone uit te rusten met Flash. Toen Adobe dan maar zelf een mouw aanpaste om games in Flash om te zetten naar iOS apps deed Apple allerlei pogingen om de technologie tegen te houden.Op Android was Flash gebruiken op bepaalde toestellen geen probleem. Maar daarbij bleek niet alles helemaal compatibel te zijn op een klein scherm. Daarnaast merkten gebruikers al snel dat Flash een hap uit je batterij neemt.Flash zal ook in de toekomst blijven bestaan. Maar nu Adobe zelf ontwikkelaars oproept om ook nieuwe webstandaarden te bekijken, zal het gebruik ervan vermoedelijk nog sneller afnemen.