Toen Obama in 2008 de presidentsverkiezingen won was de Blackberry nog een zeer gangbaar toestel, maar die trend is inmiddels al een tijd voorbij. Vrijwel iedereen is nu over op een smartphone, maar het beeld Barack Obama met een Blackberry bleef voorbij komen. Tot voor kort, want volgens Ars Technica heeft Obama inmiddels een aangepaste Samsung Galaxy S4.

Voor de Amerikaanse president is niet ieder toestel geschikt en hij krijgt de nodige beperkingen mee. Obama vertelde aan Jimmy Fallon dat hij zelfs niet kan bellen met het toestel. 'Ik kan geen foto's nemen, geen berichten sturen en niet bellen. Het komt er dus op neer dat ik zo'n speelgoedtelefoon heb waar je alleen je denkbeeldige vrienden mee kunt bellen.'

Het toestel is zo goed dichtgetimmerd op veiligheidsredenen. Het is waarschijnlijk dat Obama wel kan bellen, maar alleen via VoIP met beveiligde lijnen.

Toen Obama in 2008 de presidentsverkiezingen won was de Blackberry nog een zeer gangbaar toestel, maar die trend is inmiddels al een tijd voorbij. Vrijwel iedereen is nu over op een smartphone, maar het beeld Barack Obama met een Blackberry bleef voorbij komen. Tot voor kort, want volgens Ars Technica heeft Obama inmiddels een aangepaste Samsung Galaxy S4. Voor de Amerikaanse president is niet ieder toestel geschikt en hij krijgt de nodige beperkingen mee. Obama vertelde aan Jimmy Fallon dat hij zelfs niet kan bellen met het toestel. 'Ik kan geen foto's nemen, geen berichten sturen en niet bellen. Het komt er dus op neer dat ik zo'n speelgoedtelefoon heb waar je alleen je denkbeeldige vrienden mee kunt bellen.'Het toestel is zo goed dichtgetimmerd op veiligheidsredenen. Het is waarschijnlijk dat Obama wel kan bellen, maar alleen via VoIP met beveiligde lijnen.