Communicatiespecialist Zenitel heeft naast de Antwerpse haven ook de volledige Sinjorenstad gedekt met de digitale Tetra-technologie. De eerste testen met een tiental bedrijven zijn van start gegaan.

Zenitel heeft in de Nederlandse haven Rotterdam reeds een 'Mission Critical Communications Netwerk' (MCCN) draaien en kreeg eind vorig jaar ook een licentie voor Antwerpen. Het netwerk maakt gebruik van de Tetra-technologie die ook door Astrid, het netwerk voor de hulp- en politiediensten, gehanteerd wordt. Het gaat zowel om spraak- als datacommunicatie.

Zenitel, dat ook hielp bij de uitbouw van Astrid, speelt in op de Motorola-netwerktechnologie. "In de Antwerpse haven bieden we de dienst aan voor alle bedrijfsactiviteiten, inclusief weg- en watertransport. De sector stelt immers grote veiligheidseisen," vertelt Zenitel salesmanager Jos Breyne. Zenitel heeft nu ook Antwerpen stad uitgerust "want er zijn heel wat belangrijke ondernemingen actief met name in de diamantsector." In september ging Zenitel van start met de eerste ondernemingen die op proef doorgaans een tiental toestellen in gebruik nemen. De tarieven bedragen volgens bedrijfsomvang 30 tot 40 euro per maand.

Zenitel telt in totaal 7.000 Tetra-gebruikers, verspreid over Nederland, België en de Nederlandse Antillen. Het blijft de bedoeling om er op termijn 10.000 op te tekenen.

Communicatiespecialist Zenitel heeft naast de Antwerpse haven ook de volledige Sinjorenstad gedekt met de digitale Tetra-technologie. De eerste testen met een tiental bedrijven zijn van start gegaan. Zenitel heeft in de Nederlandse haven Rotterdam reeds een 'Mission Critical Communications Netwerk' (MCCN) draaien en kreeg eind vorig jaar ook een licentie voor Antwerpen. Het netwerk maakt gebruik van de Tetra-technologie die ook door Astrid, het netwerk voor de hulp- en politiediensten, gehanteerd wordt. Het gaat zowel om spraak- als datacommunicatie. Zenitel, dat ook hielp bij de uitbouw van Astrid, speelt in op de Motorola-netwerktechnologie. "In de Antwerpse haven bieden we de dienst aan voor alle bedrijfsactiviteiten, inclusief weg- en watertransport. De sector stelt immers grote veiligheidseisen," vertelt Zenitel salesmanager Jos Breyne. Zenitel heeft nu ook Antwerpen stad uitgerust "want er zijn heel wat belangrijke ondernemingen actief met name in de diamantsector." In september ging Zenitel van start met de eerste ondernemingen die op proef doorgaans een tiental toestellen in gebruik nemen. De tarieven bedragen volgens bedrijfsomvang 30 tot 40 euro per maand. Zenitel telt in totaal 7.000 Tetra-gebruikers, verspreid over Nederland, België en de Nederlandse Antillen. Het blijft de bedoeling om er op termijn 10.000 op te tekenen.