Zenitel moest in het eerste halfjaar een verlies boeken van bijna 7,3 miljoen euro. De omzet ging licht achteruit tot 45,7 miljoen euro.

Zenitel boekte eenmalige kosten van 1,8 miljoen euro voor de reorganisatie van de afdeling Systeemintegratie. De divisie Secure Communications Systems groeide wel met 13 procent (+ 3,2 miljoen euro), voornamelijk door de groei in het Marine-segment en verdere VoIP-ontwikkelingen.

Voor de rest van het jaar verwacht Zenitel wel veel van de Networks-operaties. Zo verwacht het enkele grote aanbestedingen in Nederland en België, maar ook in de Antwerpse haven zouden naar verwachting nog meer dan 1.000 gebruikers aangesloten worden. Zenitel hoopt dat de herstructurering snel vruchten afwerpt en dat de recurrente bedrijfskasstroom weer positief wordt.

Zenitel moest in het eerste halfjaar een verlies boeken van bijna 7,3 miljoen euro. De omzet ging licht achteruit tot 45,7 miljoen euro. Zenitel boekte eenmalige kosten van 1,8 miljoen euro voor de reorganisatie van de afdeling Systeemintegratie. De divisie Secure Communications Systems groeide wel met 13 procent (+ 3,2 miljoen euro), voornamelijk door de groei in het Marine-segment en verdere VoIP-ontwikkelingen. Voor de rest van het jaar verwacht Zenitel wel veel van de Networks-operaties. Zo verwacht het enkele grote aanbestedingen in Nederland en België, maar ook in de Antwerpse haven zouden naar verwachting nog meer dan 1.000 gebruikers aangesloten worden. Zenitel hoopt dat de herstructurering snel vruchten afwerpt en dat de recurrente bedrijfskasstroom weer positief wordt.