De specialist in radiocommunicatie Zenitel verkoopt 85 procent van de aandelen van Zenitel Belgium NV en van de activiteiten van Zenitel Wireless France SA aan enkele directieleden.

Het bericht staat te lezen in De Tijd. De verkoop kadert in het eerder aangekondigde plan van Zenitel om onderdelen van zijn afdeling Systeemintegratie van de hand te doen, zo meldt het bedrijf. De groep kopers staat onder leiding van Alain Van den Broeck, de huidige coo van de Zenitel Groep. Hij wordt de nieuwe ceo van Zenitel Belgium. De verkoop zou voor eind mei definitief moeten zijn.

"De nieuwe entiteit zal 'mission critical' draadloze oplossingen aanbieden, onder de merknamen Zenitel Belgium en SAIT", luidt het. Er werken ongeveer 85 mensen en de in 2009 verwachte omzet bedraagt 18 miljoen euro.

"Door de verkoop (...) realiseren we niet alleen onze strategische objectieven, maar verzekeren we ook de continuïteit van deze business voor alle stakeholders, inclusief de werknemers en de klanten", aldus de Zenitel Groep, die 15 procent van de aandelen houdt.

Zenitel kondigde eind maart aan zich te willen concentreren "op de rendabele en groeiende Secure Communication Systems afdeling" en onderdelen van de divisie Systeem Integratie van de hand te willen doen.

Met deze verkoop is de groep af van 47 procent van de totale Systeemintegratie-activiteiten. Behalve in België en Frankrijk, heeft Zenitel nog Systeemintegratie-activiteiten in Nederland en Denemarken. Voor deze onderdelen gaat de groep verder met "het evalueren van de diverse opties". Zenitel dook vorig jaar voor 13,5 miljoen euro in het rood.

Bron: Belga

De specialist in radiocommunicatie Zenitel verkoopt 85 procent van de aandelen van Zenitel Belgium NV en van de activiteiten van Zenitel Wireless France SA aan enkele directieleden. Het bericht staat te lezen in De Tijd. De verkoop kadert in het eerder aangekondigde plan van Zenitel om onderdelen van zijn afdeling Systeemintegratie van de hand te doen, zo meldt het bedrijf. De groep kopers staat onder leiding van Alain Van den Broeck, de huidige coo van de Zenitel Groep. Hij wordt de nieuwe ceo van Zenitel Belgium. De verkoop zou voor eind mei definitief moeten zijn. "De nieuwe entiteit zal 'mission critical' draadloze oplossingen aanbieden, onder de merknamen Zenitel Belgium en SAIT", luidt het. Er werken ongeveer 85 mensen en de in 2009 verwachte omzet bedraagt 18 miljoen euro. "Door de verkoop (...) realiseren we niet alleen onze strategische objectieven, maar verzekeren we ook de continuïteit van deze business voor alle stakeholders, inclusief de werknemers en de klanten", aldus de Zenitel Groep, die 15 procent van de aandelen houdt. Zenitel kondigde eind maart aan zich te willen concentreren "op de rendabele en groeiende Secure Communication Systems afdeling" en onderdelen van de divisie Systeem Integratie van de hand te willen doen. Met deze verkoop is de groep af van 47 procent van de totale Systeemintegratie-activiteiten. Behalve in België en Frankrijk, heeft Zenitel nog Systeemintegratie-activiteiten in Nederland en Denemarken. Voor deze onderdelen gaat de groep verder met "het evalueren van de diverse opties". Zenitel dook vorig jaar voor 13,5 miljoen euro in het rood. Bron: Belga