Zenitel, specialist in radiocommunicatie, gaat 85 pct van Zenitel Netherlands BV verkopen.

Eerder deed Zenitel Group [al 85 procent van zijn activiteiten in België en Frankrijk] van de hand. Nu kondigt het bedrijf aan dat het ook 85 pct van zijn aandelen van Zenitel Netherlands BV gaat verkopen. De nieuwe entiteit zal "mission critical" draadloze oplossingen aanbieden, onder de merknaam Zenitel Netherlands.

"De definitieve verkoop, die nog onder voorwaarde is van de overdracht van een financiële schuld, en van het voorleggen van een hervormingsplan, zal doorgaan voor 31 augustus 2009", meldt Zenitel in een persbericht. De transactie zal een beperkte cash impact hebben op de Zenitel Groep.

Zenitel Netherlands BV zal verkocht worden aan een groep investeerders waaronder Crescent NV, [die eerder Zenitel Belgium NV] en de activiteiten van Zenitel Wireless France SA overnam. Volgens Eugeen Beckers, ceo van Zenitel, ligt de transactie in lijn met [de eerder dit jaar aangekondigde strategie] van Zenitel: het afstoten van de systeemintegratieactiviteiten om zich te kunnen concentreren op de winstgevende en groeiende Secure Communication Systems activiteiten. Zenitel Netherlands BV telt 47 werknemers.

Zenitel, specialist in radiocommunicatie, gaat 85 pct van Zenitel Netherlands BV verkopen. Eerder deed Zenitel Group [al 85 procent van zijn activiteiten in België en Frankrijk] van de hand. Nu kondigt het bedrijf aan dat het ook 85 pct van zijn aandelen van Zenitel Netherlands BV gaat verkopen. De nieuwe entiteit zal "mission critical" draadloze oplossingen aanbieden, onder de merknaam Zenitel Netherlands. "De definitieve verkoop, die nog onder voorwaarde is van de overdracht van een financiële schuld, en van het voorleggen van een hervormingsplan, zal doorgaan voor 31 augustus 2009", meldt Zenitel in een persbericht. De transactie zal een beperkte cash impact hebben op de Zenitel Groep. Zenitel Netherlands BV zal verkocht worden aan een groep investeerders waaronder Crescent NV, [die eerder Zenitel Belgium NV] en de activiteiten van Zenitel Wireless France SA overnam. Volgens Eugeen Beckers, ceo van Zenitel, ligt de transactie in lijn met [de eerder dit jaar aangekondigde strategie] van Zenitel: het afstoten van de systeemintegratieactiviteiten om zich te kunnen concentreren op de winstgevende en groeiende Secure Communication Systems activiteiten. Zenitel Netherlands BV telt 47 werknemers.