Zenitel en Debocom hebben de pagingopdracht bij Astrid, het radiocommunicatienetwerk voor de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten, gewonnen.

De gebruikers van Astrid kunnen voor de komende twee jaar binnen een raamovereenkomst residentiële, professionele en ATEX-pagers (op basis van de pocsag-standaard) bestellen. De totale opdracht voor de drie percelen bedraagt uiteindelijk 815.000 euro.

Zenitel haalde de eerste twee percelen binnen, met name voor de residentiële en professionele pagers. Het gaat om opdrachten van respectievelijk 66.000 euro en 642.000 euro. De overeenkomst heeft het over een indicatief aantal van 500 residentiële en 4000 professionele pagers.

Debocom, uit Izegem, haalde het laatste perceel voor de ATEX-pagers binnen. Voor een bedrag van 107.000 euro levert het naar schatting 500 apparaten.

Het Astrid-netwerk telt momenteel 46.000 terminals. Alle politiediensten en bijna alle brandweerdiensten zijn aangesloten op het Tetra-radiocommunicatienetwerk. Zo goed als alle brandweerdiensten zijn ook al aangesloten op het pagingnetwerk. Bij bovenvermelde terminals zijn er 9500 pagingtoestellen die door de veiligheidsdiensten worden gebruikt.

Tekst aangepast. Astrid benadrukt dat het om een raamcontract gaat

Zenitel en Debocom hebben de pagingopdracht bij Astrid, het radiocommunicatienetwerk voor de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten, gewonnen. De gebruikers van Astrid kunnen voor de komende twee jaar binnen een raamovereenkomst residentiële, professionele en ATEX-pagers (op basis van de pocsag-standaard) bestellen. De totale opdracht voor de drie percelen bedraagt uiteindelijk 815.000 euro. Zenitel haalde de eerste twee percelen binnen, met name voor de residentiële en professionele pagers. Het gaat om opdrachten van respectievelijk 66.000 euro en 642.000 euro. De overeenkomst heeft het over een indicatief aantal van 500 residentiële en 4000 professionele pagers. Debocom, uit Izegem, haalde het laatste perceel voor de ATEX-pagers binnen. Voor een bedrag van 107.000 euro levert het naar schatting 500 apparaten. Het Astrid-netwerk telt momenteel 46.000 terminals. Alle politiediensten en bijna alle brandweerdiensten zijn aangesloten op het Tetra-radiocommunicatienetwerk. Zo goed als alle brandweerdiensten zijn ook al aangesloten op het pagingnetwerk. Bij bovenvermelde terminals zijn er 9500 pagingtoestellen die door de veiligheidsdiensten worden gebruikt. Tekst aangepast. Astrid benadrukt dat het om een raamcontract gaat