Het parket van Milaan heeft zes maanden tot een jaar celstraf geëist tegen vier bestuurders van Google voor smaad en schending van de privacy, nadat een video verspreid werd waarop te zien was hoe een gehandicapte jongere werd gepest.

"Er werd een jaar cel geëist tegen drie bestuurders", zei een woordvoerder van Google Italië. Het gaat om de toenmalige voorzitter van de raad van bestuur van Google Italie, een toenmalig raadslid en de verantwoordelijke voor de bescherming van de privacy. Tegen de verantwoordelijke van het videoproject werd zes maanden geëist.

Het vonnis zou op 23 december uitgesproken worden. De maximumstraf voor een dergelijk misdrijf bedraagt in Italië drie jaar celstraf.

De video, die in september 2006 werd verspreid en ongeveer twee maanden op Google Video bleef, toonde hoe vier leerlingen uit Turijn een jongere met het downsyndroom pestten. Het slachtoffer trok zijn klacht in, maar de stad Milaan en Vividown, een vereniging die opkomt voor mensen met het downsyndroom, stelden zich burgerlijke partij.

Het parket vindt dat de verantwoordelijken van Google juridisch verplicht waren om te vermijden dat de video werd verspreid. Google zei dat hij van het net werd gehaald van zodra zijn bestaan werd gesignaleerd, en dat het meewerkte met justitie.

Bron: Belga

Het parket van Milaan heeft zes maanden tot een jaar celstraf geëist tegen vier bestuurders van Google voor smaad en schending van de privacy, nadat een video verspreid werd waarop te zien was hoe een gehandicapte jongere werd gepest. "Er werd een jaar cel geëist tegen drie bestuurders", zei een woordvoerder van Google Italië. Het gaat om de toenmalige voorzitter van de raad van bestuur van Google Italie, een toenmalig raadslid en de verantwoordelijke voor de bescherming van de privacy. Tegen de verantwoordelijke van het videoproject werd zes maanden geëist. Het vonnis zou op 23 december uitgesproken worden. De maximumstraf voor een dergelijk misdrijf bedraagt in Italië drie jaar celstraf. De video, die in september 2006 werd verspreid en ongeveer twee maanden op Google Video bleef, toonde hoe vier leerlingen uit Turijn een jongere met het downsyndroom pestten. Het slachtoffer trok zijn klacht in, maar de stad Milaan en Vividown, een vereniging die opkomt voor mensen met het downsyndroom, stelden zich burgerlijke partij. Het parket vindt dat de verantwoordelijken van Google juridisch verplicht waren om te vermijden dat de video werd verspreid. Google zei dat hij van het net werd gehaald van zodra zijn bestaan werd gesignaleerd, en dat het meewerkte met justitie. Bron: Belga